Diaspora se întoarce acasă. Cozi kilometrice în vămi

19310
Diaspora se întoarce acasă. Cozi kilometrice în vămi - diaspora-1533541503.jpg

Articole de la același autor

Sute de autoturisme așteaptă în jur de două ore și jumătate pe autostrada pan-europeană pentru a intra în România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, formându-se o coloană de aproximativ zece kilometri pe teritoriul Ungariei. Autoritățile recomandă evitarea acestui punct de control, unde și pe sensul de ieșire din țară se așteaptă aproximativ o oră.
Vămile din vestul țării sunt din nou aglomerate, atât din cauza tranzitului turistic specific weekend-ului, cât și pentru că mii de români care lucrează în afara țării se întorc acasă în vacanță, scrie News.ro.


În PTF Nădlac II sunt coloane foarte mari pe ambele sensuri, însă la intrarea în România se așteaptă aproximativ două ore și jumătate pentru control. Pe autostrada pan-europeană, pe teritoriul Ungariei, coloanele de mașini sunt formate pe aproximativ zece kilometri, deși verificarea documentelor se face pe șapte artere rutiere, față de patru în mod obișnuit.


La ieșirea din țară, în Nădlac II, se așteaptă o oră, pe autostradă fiind mașini pe o distanță de aproape doi kilometri. Controalele se fac tot pe șapte artere și sunt folosite inclusiv benzile destinate traficului greu, care nu este permis în weekend în Ungaria.


Coloane mari de mașini mai sunt la intrarea în țară prin Petea (Satu Mare), unde se așteaptă o oră pentru trecerea graniței, controlul fiind făcut pe cinci artere.


Din cauza numărului mare de autoturisme care vin în România, pe Valea Mureșului, în Arad, se circulă "bară la bară" pe mai multe segmente ale DN7, echipaje ale Poliției Rutiere luând măsuri de fluidizare a traficului.


Poliția de Frontieră le recomandă celor care vor să tranziteze frontiera să verifice aplicația online de pe site-ul oficial, care arată o estimare a timpilor de așteptare pentru controlul documentelor. Astfel, șoferii pot alege punctele de trecere care nu sunt aglomerate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7813 secunde