DIICOT a reținut un bărbat care și-a exploatat prin muncă cei cinci copii ai săi

187
DIICOT a reținut un bărbat care și-a exploatat prin muncă cei cinci copii ai săi - pl-1666885161.jpg
Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT Suceava, pentru infracţiunile de trafic de persoane în formă continuată şi rele tratamente aplicate minorului, el fiind acuzat că şi-a exploatat prin muncă cei cinci copii minori, aceştia fiind agresaţi fizic şi psihic, potrivit Realitatea.net

"În cauză s-a reţinut că (...) inculpatul şi-a exploatat prin muncă cei cinci copii minori, pe care i-a obligat să presteze activităţi agricole de creştere şi de îngrijire a animalelor la ferma de măgari a familiei şi la o fabrică de cauciucuri dintr-o localitate din judeţul Suceava, în scopul obţinerii de beneficii materiale. Astfel, copiii erau treziţi în fiecare zi, indiferent de anotimp sau de temperaturile înregistrate, la orele patru sau cinci dimineaţa şi erau forţaţi, prin recurgerea la acte de agresiune fizică şi psihică, să muncească în gospodăria proprie până la orele 22,00 - 23,00. Totodată, în calitate de părinte, inculpatul le-a interzis copiilor să se implice în activităţi adecvate cu prietenii, activităţi recreative specifice vârstei, să frecventeze sau să continue cursurile şcolare, măsuri şi tratamente care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a minorilor", arată anchetatorii.

Copiii au fost exploataţi în această modalitate încă de la împlinirea vârstei de 8 sau 9 ani, inculpatul profitând de poziţia de autoritate pe care o deţinea şi de imposibilitatea minorilor de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, menţionează sursa citată.

Potrivit IGPR, joi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat în acest caz două percheziţii domiciliare. În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 9.500 de lei, 2 telefoane mobile şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Pagina a fost generata in 0.2831 secunde