Diplomat rus, declarat expulzat din România. Anunțul Rusiei, în scandalul spionajului

483
Diplomat rus, declarat expulzat din România. Anunțul Rusiei, în scandalul spionajului - spionaj-1522073966.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe anunță că un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse în România va fi declarat persona non-grata și va fi expulzat, informează tvr.ro. Mai multe țări europene au anunțat că expulzează diplomați ruși, în semn de solidaritate cu Marea Britanie în cazul Skripal.

"Decizia este luată în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispozițiilor Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice", arată MAE, într-un comunicat.

MAE precizează că "a notificat Ambasada Federației Ruse la București că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata și că este obligat să părăsească teritoriul României".

"Urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, MAE consideră că atacul de la Salisbury reprezintă o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional. Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federația Rusă să fie responsabilă de atac și cu faptul că nu există altă explicație plauzibilă", arată sursa citată.

Statele Unite au decis expulzarea a nu mai puțin de 60 de diplomați din Rusia, precum și închiderea Consulatului rus din Seattle.

Deși Moscova a negat orice implicare în acest caz, liderii Uniunii Europene au căzut de acord, săptămâna trecută, că este foarte probabil ca Rusia să fie în spatele otrăvirii fostului spion rus și a fiicei lui în capitala britanică.

Potrivit BBC, Rusia a anunțat că va reacționa "proporțional".

Primele expulzări au fost făcute chiar de Marea Britanie - a expulzat 23 de diplomați ruși, care au părăsit deja Regatul. În replică, Moscova a expulzat, la rândul ei, tot 23 de diplomați britanici din Rusia și a închis British Council.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4829 secunde