La ceasul bilanțului anului 2014,

Direcția Generală Anticorupție a demascat corupții din Garda de Coastă

390
Direcția Generală Anticorupție a demascat corupții din Garda de Coastă - dgaademascat-1422804779.jpg

Articole de la același autor

Peste 1.600 de persoane, dintre care 230 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, au fost trimiși în judecată, anul trecut, în dosare instrumentate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție, se arată în bilanțul prezentat de reprezentanții instituției anticorupție.

La nivelul județului Constanța, polițiștii DGA au contribuit decisiv la demascarea a opt polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, acuzați de fapte de corupție. Astfel, la începutul anului trecut, polițiștii DGA împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au descins la domiciliile a cinci agenți de poliție de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Cernavodă, acuzați că protejau indivizi implicați în contrabandă cu combustibil, sustras de la navele care treceau pe Dunăre. În schimbul protecției oferite, susțineau anchetatorii, polițiștii de frontieră primeau combustibil și alte bunuri.

Un alt caz, scos la iveală de ofițerii anticorupție, în 2014, este cel de la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, unde trei polițiști de frontieră au fost acuzați că ajutau un grup infracțional să treacă peste graniță, din Bulgaria în România, camioane întregi de țigări de contrabandă. De altfel, cu ocazia flagrantului organizat, ofițerii DGA au confiscat un TIR de țigări, peste 800 de sticle de whisky, aproape 13.000 de euro și aproape 200.000 de lei.

Un caz de corupție a fost descoperit de DGA, în 2014, și în incinta Penitenciarului Poarta Albă, unde un agent a fost prins în timp ce primea 1.500 de euro și 1.300 de lei, pentru a convinge comisia de eliberare condiționată să semneze eliberarea unui deținut.

Persoanele care au cunoștință de acte de corupție le pot sesiza DGA-ului la TelVerde 0800.806.806.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3966 secunde