Directorul general adjunct al ANAF, Nicușor Drăgan, acuzat de ANI de spălare de bani

546
Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză pe director general Adjunct în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală - Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, Nicușor Drăgan, de spălare de bani, sesizând în acest sens Parchetul Capitalei.

"În urma evaluărilor demarate la data de 20 iulie 2011, s-au constatat următoarele: indicii referitoare la posibila săvârșire de către Drăgan Nicușor, Director General Adjunct în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală - Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, a infracțiunii de spălare a banilor, prevăzută și pedepsită de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism, cu modificările și completările ulterioare, ca urmare a efectuării mai multor tranzacții imobiliare cu terenuri, în valoare totală de aprox. 542.300 de euro (în perioada februarie - iunie 2010) - unul dintre ele înstrăinat chiar la o valoare de 34 de ori mai mare decât prețul real al pieței -, și, prin aceeași metodă de supraevaluare a bunurilor, a unor tranzacții suspecte cu autoturisme (în perioada 2006 - 2008, respectiv, 2010 - 2011)", precizează ANI într-un comunicat de presă.

La data de 14 mai 2007, Drăgan a fost numit în funcția publică de conducere.

ANI a constatat, în urma procedurilor de evaluare, indicii privind comiterea de către Nicușor Drăgan, director general adjunct în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală - Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, a infracțiunii de spălare a banilor, prevăzută și pedepsită de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism.

Astfel, ANI a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, cu privire la posibila săvârșire de către Drăgan a infracțiunii de spălare a banilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Jaf la o agenție loto
Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Șerban Huidu, audiat la Parchet
Pagina a fost generata in 2.0196 secunde