Directorul medical, despre intervenţia în cazul pacientei decedate în lift: "S-a acţionat ireproşabil"

172
Directorul medical, despre intervenţia în cazul pacientei decedate în lift:

Articole de la același autor

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Florin Popa, a declarat luni, pentru Agerpres, că s-a acţionat "ireproşabil" în cazul pacientei în vârstă de 81 de ani care a intrat în stop cardio-respirator şi a murit sâmbătă dimineaţa, în timp ce liftul cu care era transportată, în stare critică, la Terapie Intensivă, s-a blocat între etaje.


Citește și TRAGEDIE ÎN SPITAL! Femeie moartă, după ce liftul în care se afla s-a blocat zeci de minute



La manevrele de resuscitare aplicate pacientei în lift a asistat, din exterior, şi medicul de gardă de la Cardiologie, iar liftul a fost deblocat după aproximativ 30 de minute de echipa de mentenanţă.

"Deoarece vorbim de un pacient critic şi vorbim de o echipă de transport, avem totul pregătit, trusă de urgenţă, balon, tot ce este necesar pentru a iniţia şi a menţine manevre de resuscitare. Acestea au fost iniţiate şi menţinute de către medicul de gardă de la Neurologie, primind suport din exterior, inclusiv de la medicul de gardă de la Cardiologie. După 30 de minute s-a reuşit deblocarea liftului de către echipa de asistenţă ce au mentenanţa lifturilor. Pacienta a fost transportată de la lift la Terapie Intensivă. Vorbim de 30 minute, probabil asta la 08,01, s-au continuat pe toată perioada manevre de resuscitare şi la ora 08,05 a fost declarat decesul. Din punct de vedere medical, făcând o analiză a cazului pot să spun că s-a acţionat ireproşabil. Nu pot decât să-i felicit pe colegii mei pentru modalitatea cum au gestionat cazul", a arătat medicul Florin Popa, conform Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0092 secunde