Directorul RAEDPP Constanța, Radu Babuș, va fi audiat în dosarul în care tatăl său a fost condamnat

2485
Ieri, la Curtea de Apel Constanța a avut loc un nou termen de judecată în dosarul foștilor directori din administrația publică locală condamnați la pedepse cu suspendare condiționată pentru fapte de corupție.
Procesul se află în apel, după ce sentința prin care au fost declarați vinovați a fost atacată de către procurori și părțile implicate. În cursul lunii mai, magistrații de la Tribunalul Constanța au decis că cei trei au comis faptele și i-a condamnat pe Constantin Babuș la doi ani și 10 luni, pe Marius Tărcatu la doi ani și șase luni și pe Ionel Pilat la doi ani de închisoare. Toate cele trei pedepse sunt cu suspendare condiționată.
De asemenea, magistrații au dispus confiscarea sumei de 20.000 USD de la Constantin Babuș și restituirea ei către denunțătorul Dumitru Burcin. Cele trei persoane condamnate sunt obligate la plata a câte 6.000 de lei cheltuieli de judecată.
La termenul de ieri, avocații lui Babuș și Pilat au solicitat instanței să le încuviințeze administrarea probei cu înscrisuri și audierea unor martori. Pentru Babuș s-a propus audierea soției sale, Silvia, și a fiului, Radu, director al RAEDPP Constanța. Apărarea a susținut că cel din urmă ar fi avut o cerere de executare a SC "Maribur" SRL și că denunțătorul ar fi vrut să se răzbune pe tatăl său.
De asemenea, denunțătorul Dumitru Burcin va aduce în instanță istoricul juridic dintre firma sa și RAEDPP.
Un nou termen de judecată a fost stabilit pentru data de 25 noiembrie.
Reamintim că Babuș Constantin, șeful Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, Marius Tărcatu, directorul direcției similare din cadrul Consiliului Județean Constanța, pentru complicitate la luare de mită, iar Ionel Pilat, directorul Direcției Serviciului Public din Primăria Constanța, pentru comiterea infracțiunii de șantaj.
Potrivit rechizitoriului, cei trei directori au ajuns să fie anchetați de procurorii anticorupție în baza unui autodenunț formulat de Dumitru Burcin, patronul restaurantului "Pelican", din Constanța. Denunțătorul susține că, în toamna lui 2002, Babuș i-ar fi pretins suma de 20.000 de dolari pentru a-i facilita intrarea la negociere directă în vederea cumpărării terenului aferent restaurantului "Pelican". În urma anchetei, s-a ajuns la concluzia că banii pretinși ar fi ajuns în posesia lui Babuș, prin intermediul lui Tărcatu. Ionel Pilat, la acea perioadă director adjunct în cadrul Primăriei Constanța, l-ar fi constrâns prin amenințări pe Burcin să dea banii respectivi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0656 secunde