Distrugătorul USS Donald Cook, din nou în Marea Neagră

182
Distrugătorul USS Donald Cook, din nou în Marea Neagră - ussdonaldcook-1419776894.jpg

Articole de la același autor

Distrugătorul lansator de rachete USS Donald Cook a sosit în Marea Neagră pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune. Prezența distrugătorului USS Donald Cook în Marea Neagră reafirmă angajamentul Statelor Unite în vederea consolidării parteneriatelor și capacităților operaționale comune între SUA, NATO și partenerii regionali.

"Prezența (distrugătorului USS) Donald Cook în Marea Neagră are ca scop să ofere asigurări și în același timp să demonstreze angajamentul nostru de a coopera îndeaproape cu aliații NATO în vederea consolidării securității maritime", a declarat comandantul navei, comandorul Charles Hampton.

Forțele navale americane trimit în mod regulat nave în Marea Neagră, în conformitate cu legislația internațională și cu Tratatul de la Montreux. USS Donald Cook s-a mai aflat anul acesta în Marea Neagră, în perioada 10-24 aprilie, când a efectuat o vizită în portul Constanța. Un avion de vânătoare rus a zburat atunci la joasă altitudine, în mod repetat, deasupra distrugătorului american Donald Cook, Pentagonul condamnând acțiunea "provocatoare și neprofesionistă" a Rusiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4661 secunde