DNA Constanța / Acte false pentru obținerea de FONDURI EUROPENE

235
1
DNA Constanța / Acte false pentru obținerea de FONDURI EUROPENE - catusearestwpz136472387213699853-1370597440.jpg
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cătălin Gheorghe, șeful Serviciului Autorizare Plăți în cadrul Centrului Regional de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit 2 Sud - Est Constanța. Suspectul este în prezent suspendat din funcție și este acuzat de următoarele infracțiuni: participație improprie, în forma complicității, la obținere ilegală de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și participație improprie, în forma complicității, la tentativa de obținere ilegală de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene. 
Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii decembrie 2009, pentru ca o societate comercială să obțină cu titlu de avans bani proveniți din fonduri europene în cadrul proiectului intitulat "Modernizarea fermei vegetale prin înființarea unei plantații de piersic în suprafață de 20 hectare, achiziționarea de mașini și utilaje agricole, reabilitarea și modernizarea sistemului de irigații finanțate cu fonduri FEADR Măsura 121", suspectul a atașat la dosarul constituit pentru analizarea cererii de avans o scrisoare de garanție contrafăcută.


Ca urmare, firma respectivă a obținut pe nedrept suma de 1.927.358 lei (echivalentul a aproximativ 456.719,90 euro) cu titlu de avans din fonduri F.E.A.D.R. (fonduri europene).De asemenea, în luna martie 2012, în mod similar, inculpatul a mai atașat o scrisoare de garanție bancară contrafăcută la dosarul constituit pentru acordarea avansului, în valoare de 1.507.696 lei (echivalentul a aproximativ 345.801,83 euro), din fonduri F.E.A.D.R, în cadrul proiectului intitulat "Înființarea unei plantații pomicole cu irigații prin picurare și achiziție de utilaje și echipamente specializate în localitatea Crucea", beneficiar fiind o altă societate comercială. Având în vedere că funcționarii din cadrul Centrul Regional de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit 2 Sud - Est Constanța au constatat că scrisoarea de garanție bancară este falsă, suma solicitată nu a mai fost acordată.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Constanța.
Comentează știrea

Hermes Outlet Store Online
30 octombrie 2014
Hermes Outlet Store Online

DNA Constanța / Acte false pentru obținerea de FONDURI EUROPENE | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Hermes Replica Handbags Kelly Hermes Outlet Store Online http://www.mcklordsdirect.com/images_general/hermes-handbag-outlet/birkin-bag-online-outlet-5470.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3038 secunde