Autoritățile locale nu vor mai trebui să achite din surse proprii lucrările finanțate de UE

184
Autoritățile locale nu vor mai trebui să achite din surse proprii lucrările finanțate de UE - dragnea-1365737062.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile locale nu vor mai trebui să achite din surse proprii lucrările finanțate din fonduri UE, procedura de rambursare fiind înlocuită cu cea de decontare, a precizat, ieri, vicepremierul Liviu Dragnea. 

"În acest moment, atunci când se efectuează lucrările, constructorul transmite beneficiarului, respectiv autorității locale, documentele pentru plată. Beneficiarul trebuie să achite din surse proprii aceste lucrări, transmite la minister, la autoritatea de management, toată documentația, inclusiv dovada că a efectuat plata, după care ministerul solicită bani de la Uniunea Europeană și îi transmite înapoi autorității locale. Acest sistem a produs și produce în continuare foarte mari blocaje în administrația locală și este înlocuit cu sistemul de decontare", a spus Liviu Dragnea. 

El a explicat că, în acest moment, după ce s-a aprobat această ordonanță de urgență, constructorul transmite la autoritatea locală factura, autoritatea locală întocmește toată documentația necesară, cu excepția ordinului de plată, respectiv cu excepția dovezii că a efectuat plata. Mai departe, toată documentația e transmisă la autoritatea de management, care verifică rapid, îi alocă banii, urmând ca în cinci zile autoritatea locală să facă dovada că a efectuat plata și în acest fel nu mai obligăm autoritățile locale să ia credite bancare. 

Ministrul Administrației Publice a spus că ordonanța de urgență privind unele măsuri financiare pentru asigurarea creșterii gradului de absorbție a instrumentelor structurale alocate României în perioada 2007-2013 este un act normativ așteptat de toate autoritățile locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Aprilie 2013
Stire din Politică-Administrație : Se dă startul la fonduri europene
Pagina a fost generata in 0.4538 secunde