DNA pune tunurile pe Portul Constanța. Containere "scăpate" de controale

1289
2
DNA pune tunurile pe Portul Constanța. Containere
După ce, la începutul lunii octombrie, mai mulți polițiști de frontieră, vameși și angajați ai Căpităniei Zonale au fost inculpați pentru luare de mită și contrabandă, Direcția Națională Anticorupție Constanța are în lucru un nou dosar ce vizează ilegalități în Portul Constanța. Este vorba despre un dosar ce a fost declinat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța către DNA, fiind vorba despre containere ce "scăpau" verificărilor după ce erau date ordine în acest sens. 


Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au pornit în urmă cu ceva vreme o anchetă ce privește corupția din Portul Constanța Sud Agigea. Dosarul a fost declinat către DNA Constanța, care continuă cercetările. Potrivit anchetatorilor, vameșii și polițiștii de frontieră au stabilit o adevărată "rețea" prin care se primeau ordine din partea IGPF și Vamă de a împiedica polițiști de bună credință să verifice anumite containere suspecte. 


Vă reamintim că, în data de 5 octombrie, DNA și DGA au efectuat 16 percheziții la vameși, polițiști de frontieră, dar și la sediile Căpităniei Portului Constanța, Poliției de Frontieră și Biroului Vamal. Nu au fost uitate nici sediile cabinetului Medico-sanitar de Frontieră Constanța și Vaccinuri Internaționale. 15 persoane au fost duse la sediul DNA și audiate, acolo unde le-au fost aduse la cunoștință acuzațiile de luare de mită și contrabandă. 


Comentează știrea

Marian
14 octombrie 2016
Portul constanta

Si cata dreptate a avut fostul presedinte domnul traian basescu toate relele le au facut oamenii sistemului ticalosit si cata dreptate a avut?!

Stupefactie
14 octombrie 2016
Uluitor

Baiiii sa cad secerat azi - am vazut un vames cumaparand un pachet de tigari la un chiosc din port!!!!!! S-a intors lumea cu fundul in sus!

Pagina a fost generata in 2.0126 secunde