DNA: Victor Ponta, pus sub control judiciar

200
DNA: Victor Ponta, pus sub control judiciar - victorponta-1473156316.jpg
Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, de către procurorii DNA Ploiești, în dosarul în care a fost audiat azi.


Potrivit procurorilor DNA, Victor Ponta ar fi primit 220.000 de euro de la un om de afaceri, bani necesari pentru a-l aduce pe fostul premier britanic în România. În schimbul acstei sume, omul de afaceri a fost pus pe listele electorale ale unui colegiu din Prahova.

"Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formațiunea politică să aibă certitudinea că va obține mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de președinte al respectivului partid politic, și-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidați. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internațională, Ponta Victor Viorel să câștige capital electoral, în condițiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale și parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obținută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil", se arată în ordonanța procurorilor DNA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 Septembrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Rămâne Ponta la PSD?
Luni, 29 August 2016
Stire din Politică-Administrație : Victor Ponta  nu pleacă din PSD
Pagina a fost generata in 0.4952 secunde