Doi afaceriști din Mangalia, arestați pentru că au creat un prejudiciu de aproape un milion de euro

756
Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele lui Constantin Ciprian Lică, în vârstă de 28 de ani, și a lui Sorin Puiu Dinu, de 34 de ani, ambii din Mangalia, acuzați de comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, înșelăciune, transmitere fictivă a părților sociale deținute în cadrul unei societății comerciale și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, la data de 21 iulie, în calitate de administrator al SC "Lică" SRL, Constantin Ciprian Lică ar fi indus în eroare o societate de leasing, cu ocazia încheierii unui număr de 12 contracte de novație cu schimbare de utilizator, în baza cărora a preluat în sistem de leasing 12 autocamioane marca "IVECO", în valoare de 778.016 euro, pe care ulterior le-a înstrăinat.

Administrator doar cu numele, contra sumei de 3.000 de lei
Ca mijloc fraudulos de inducere în eroare a societății de leasing, inculpatul ar fi folosit un contract de cooperare cu o societate comercială privind utilizarea autocamioanelor achiziționate în sistem leasing pe care l-a întocmit în fals, precum și un contract de colaborare cu altă societate comercială al cărui termen de valabilitate încetase din data de 1.08.2008.
La data de 4 august 2009, Lică a întocmit în mod fictiv o hotărâre a Adunării Generale a Asociaților SC "LICĂ" SRL Mangalia, în cuprinsul căreia a inserat mențiunea nereală privind cesionarea integrală a părților sociale deținute în cadrul acestei societăți în favoarea altei persoane.
Numai că, ulterior, persoana respectivă s-a prezentat din proprie inițiativă în fața organelor de poliție, formulând un denunț în cuprinsul căruia a învederat faptul că, la începutul lunii iulie 2009, a fost contactat de către cei doi inculpați, care i-au propus să preia fictiv funcția de administrator al SC "LICĂ" SRL Mangalia, în schimbul sumei de 3.000 lei, propunere pe care, inițial, el a acceptat-o, fără a avea cunoștință despre scopul infracțional urmărit în realitate de către cei doi inculpați.
Ulterior, realizând însă în ce "afaceri" s-a băgat, denunțătorul a decis să aducă la cunoștința organelor de poliție aceste împrejurări. El le-a spus oamenilor legii că, în ziua de 1 septembrie, conform unei înțelegeri prealabile stabilite în urma amenințărilor ce i-au fost adresate de către Lică și Dinu, trebuia să se prezinte la sediul unui cabinet individual de avocatură, în vederea semnării unui proces-verbal fictiv de predare-primire a documentelor contabile ale SC "LICĂ" SRL. La locul indicat, Lică a fost surprins în flagrant, având asupra sa un exemplar al procesului-verbal de predare-primire întocmit la data de 8.08.2009, purtând mențiunea de dată certă acordată de cabinetul de avocatură.
La percheziția domiciliară efectuată la locuința comună a celor doi inculpați în dimineața zilei de 2.09.2009 au fost descoperite numeroase acte de identitate, în original și în copie, a unor persoane fizice, un pașaport turistic, precum și o pușcă de vânătoare marca "Shul" cu 10 cartușe de calibru 13, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetării în cauză și a verificării caracterului licit al deținerii armei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5815 secunde