DOLIU în lumea medicală din Constanța: a murit fiul regretatului doctor Valeriu Neagoe!

24949
4
DOLIU în lumea medicală din Constanța: a murit fiul regretatului doctor Valeriu Neagoe! - lumanare-1654630727.jpg
Un mesaj îndurerat al colectivului Școlii 16 "Marin Ionescu Dobrogianu" a anunțat, marți seară, 7 iunie, sfârșitul dramatic al lui Dan Neagoe, fiul medicilor Valeriu Neagoe și Carmen Mihaela Neagoe, ambii stinși din viață.

"Colectivul de profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 16 "Marin Ionescu Dobrogianu" deplânge moartea prematură a fostului elev Dan Neagoe. Inima lui nu a mai rezistat să ducă durerea imensă produsă de pierderea mai întâi a tatălui, renumitul doctor Neagoe Valeriu, iar apoi la scurt timp a mamei, îndrăgita doctoriță Neagoe Carmen Mihaela. A fost elevul eminent care a ridicat prestigiul școlii noastre prin rezultatele deosebite obținute la învățătură. A fost primul elev olimpic internațional al școlii noastre. A luat Premiul I la etapa națională a olimpiadei de științe în clasa a VIII-a, a plecat apoi la olimpiada internațională din Argentina unde a obținut Mențiune. A urmat cursurile Colegiului Național " Mircea cel Bătrân", unde a participat la olimpiadele naționale și internaționale, obținând în continuare rezultate deosebite. Era student în anul IV la medicină cu rezultate foarte bune și prevestea că va ajunge un medic de renume. Visa să lucreze în cercetare și ar fi devenit un cercetător de renume, dar visul lui a fost spulberat brusc de un infarct care a oprit o inimă prea mare pentru o lume atât de neliniștită în care trăim.

Dumnezeu să îi lumineze văzduhurile și să îl așeze printre îngeri!", este mesajul transmis de cadrele didactice.


Comentează știrea

Anca Evelina Cîrligeanu
8 iunie 2022
Dan Mircea Neagoe - un tânăr excepțional

Dan a intrat în istoria Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, fiind unul dintre cei 27 de olimpici internaționali mirciști din ultimii 25 de ani. A obținut Medalia de Bronz, în Argentina, la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori și Medalia de Argint la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului din Brazilia, ca și numeroase premii la olimpiadele naționale. A strălucit prin extraordinara lui vocație de intelectual, prin elanul către cunoaștere și cercetare, având toate calitățile necesare unei cariere profesionale de excepție. Destinul, ca într-o tragedie antică, a răsturnat, însă, acest parcurs admirabil într-o cale a suferinței ale cărei poveri sunt prea grele pentru orice om... Vestea morții lui Dan este zguduitoare și neverosimilă, îndurerându-ne pe toți cei care l-am cunoscut, profesori și elevi mirciști. Îngerii să-i vegheze trecerea și Dumnezeu să-i odihnească sufletul!

Adriana Simona Popescu
8 iunie 2022
Rămas bun

O viață frântă nedrept a unui tânăr cu un parcurs excepțional. Dan învăța cu ușurință la orice disciplină. Am avut bucuria de ai însoți pașii în descifrarea tainelor vieții în perioada de liceu. Studia temeinic și înțelegea în profunzime structuri, concepte, mecanisme biologice. Ne aducea mare bucurie prin tot ceea ce realiza. Acum tăcerea și tristețea sunt la fel de mari și de dureroase. Drum bun printre stele Dan! Dumnezeu să-ți ocrotească somnul!

Hakan Calila
8 iunie 2022
Dan- un prieten exceptional

L-am cunoscut pe Dan acum 10 ani. Era un copil extraordinar, cu o tenacitate şi o forță de muncă cum rar am mai întâlnit de-a lungul vieții. Parcursul lui academic a fost unul excepțional fiind unul din cei mai mari olimpici internaționali ai țării. Eu am fost coleg de bancă cu el în liceu şi am conştientizat că, pe lângă toate atributele sale de ordin intelectual, este un om cu suflet mare, amabil şi sincer. Am ajuns să fim prieteni. Am fost colegi şi la facultate unde a continuat să strălucească prin seriozitatea şi ambiția lui. Viața lui a fost zguduită de moartea ambilor săi părinți, suferință care ar fi prea greu de suportat pentru oricare dintre noi. Când am aflat că Dan a murit am fost, şi încă sunt, şocat şi îndurerat. Viața unui om excepțional, care ar fi ajutat şi salvat nenumărate vieți, încheiată brusc şi nedrept. Odihnească-se în pace.

Teodora Moraru
8 iunie 2022
Drum lin spre cer!

Un coleg de liceu excepțional, cu rezultate academice deosebite și o ambiție uriașă. Dan a fost pentru noi un bun prieten, alături de care am trăit momente frumoase, amuzante, emoționante, deseori adunându-ne în pauze în jurul băncii lui din spatele clasei, pentru ne petrece timpul împreună. Vestea trecerii sale în neființă este tragică pentru noi toți. Dumnezeu să-l odihnească!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2922 secunde