Doliu în Marina Română. A murit amiralul Ilie Ștefan!

1601
1
Doliu în Marina Română. A murit amiralul Ilie Ștefan! - amiraluliliestefan-1419271049.jpg

Articole de la același autor

Durere în Marina Română: amiralul (r) ing. Ilie Ștefan, un om care și-a dedicat viața mării, care a contribuit semnificativ la dezvoltarea Forțelor Navale Române și a format numeroase generații de marinari, a încetat din viață, luni dimineață, la vârsta de 86 de ani. 


Născut la 1 septembrie 1928, în comuna Turburea, județul Gorj, a absolvit Liceul militar "Mihai Viteazul" din Timișoara, în 1947, iar în 1949, Școala Navală din Constanța. După absolvirea Școlii de Ofițeri de Marină, a îndeplinit funcțiile de ofițeri cu navigația pe Escortorul Zmeul (mai 1949), comandant secund pe Dragorul de bază (1951 - 1952), comandant al submarinului "Delfinul" (decembrie 1952 - ianuarie 1955).


Comandant al Școlii militare Superioare de Marină (Academia navală "Mircea cel Bătrân"), în perioada 1961 - 1981, ulterior, în 1990, a comandat unitatea de scafandri și submarine și a fost locțiitor al Comandantului Marinei Militare. În anul 1990 a trecut în retragere, rămânând însă legat de Marină. S-a luptat pentru reînființarea Ligii Navale Române și a condus Federația Română de Yachting.


"A fost membru fondator al Asociației Absolvenților Academiei Navale Mircea cel Bătrân, primul președinte al asociației în 2007, iar de atunci a fost președinte de onoare. A fost unul dintre cei care s-au luptat pentru reînființarea Ligii Navale Române. L-am avut profesor la Academie, comandant, era o personalitate deosebită, o persoană distinsă, ce îndrăgea nespus Marina Română. Este un moment trist. Dumnezeu să-l odihnească", a transmis contraamiralul (r) Valentin Botezatu, președintele Asociației Absolvenților Academiei "Mircea cel Bătrân".


"L-am cunoscut în 1969, când am intrat la Școala Militară Superioară de Marină. Era un profesor foarte bine pregătit, nu făcea rabat de la exigență. Un om care s-a născut pentru a fi marinar, care avea acea chemare deosebită. Și după ce a ieșit la pensie, s-a implicat foarte mult: a fost unul dintre inițiatorii reînființării Ligii Navale Române, s-a luptat pentru revigorarea Marinei comerciale. De asemenea, în anii 90 s-a luptat pentru repararea Navei Școală «Mircea». De altfel, îndrăgea mult yachtingul, ieșea pe mare cu «Mircea» ori de câte ori avea ocazia.


Era un om sufletist, activ, cu deosebit de mult bun simț", a precizat și contraamiral de flotilă (r) Aurel Constantin, prim-vicepreședinte la nivel național al Ligii Navale Române și președinte LNR, filiala Constanța. 


Trupul neînsuflețit va fi depus, în această dimineață, la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, iar înmormântarea va avea loc mâine. 


Colectivul trustului de presă "Cuget Liber" transmite sincere condoleanțe familiei pentru pierderea suferită. Dumnezeu să-l odihnească!


Maria, soție, împreună cu fiicele Mihaela și Monica, cu ginerii Viorel și Dragoș și neprețuitul său nepot Carol, anunță cu mare durere și regret plecarea spre Cele Veșnice a iubitului soț, tată și bunic amiral (r) ing. Ilie Ștefan. Îi vom păstra o vie și veșnică amintire, pentru dragostea și bunătatea ce ne-a dăruit-o toată viața. Cortegiul funerar va pleca de la Catedrala "Sfinții Petru și Pavel", miercuri, 24 decembrie, ora 12.00.


Comentează știrea

eva
26 decembrie 2014
munca la domiciliu

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Stire din Sport : Lumea tenisului, în doliu
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Doliu în literatura română
Marţi, 11 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Doliu în lumea politică!
Pagina a fost generata in 1.0218 secunde