Lumea presei, în DOLIU! S-a stins din viață un cunoscut jurnalist

174
Lumea presei, în DOLIU! S-a stins din viață un cunoscut  jurnalist - candela13635077651377079135-1414673519.jpg

Articole recomandate

S-a stins din viață cunoscutul jurnalist, Constantin Tănase, la vârsta de 65 de ani, la spitalul Arhanghelul Mihail din Capitală. Persoane din cercuri apropiate familiei au confirmat informația pentru deschide.md.


Fondatorul, directorul și editorialistul ziarului Timpul și-a consolidat de mulți ani poziția de lider incontestabil al jurnalismului autohton. Lingvist, doctor în filologie, Constantin Tănase încă sub puterea sovietică a cultivat dragostea pentru limba maternă. În anii mișcării pro-independență, a publicat o serie de articole de răsunet prin care a contribuit la deșteptarea națională a basarabenilor.


A devenit ziarist profesionist la mijlocul deceniului trecut, când a preluat conducerea unui cotidian național, unde ulterior s-au format nume de ziariști care astăzi dau tonul în mass-media din Republica Moldova. A fondat mai tîrziu "TIMPUL", ziar care, oferind un model de jurnalism neangajat din punct de vedere politic, a facilitat descotorosirea presei naționale de partizanat și servilism părtinitor, scrie deschide.md.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6125 secunde