Doliu la Salvamont. A murit DARA, îngerul cu blană antrenat să salveze oameni prinși de avalanșe

390
3
Doliu la Salvamont. A murit DARA, îngerul cu blană antrenat să salveze oameni prinși de avalanșe - dora-1667749702.jpg

Articole de la același autor

Clipe triste pentru salvamontiștii români, la dispariția neașteptată a DAREI, unul dintre primii câini antrenați special pentru a detecta și salva oameni prinși sub avalanșe. În cei 8 ani de viață, Dara a îndeplinit misiuni în cele mai dificile zone montane din țară, potrivit Realitatea


"La patru luni și jumătate, îndeplinea deja standardul de brevetare, după ce învățase de la Helios. Dar și-a așteptat cuminte rândul la școală, pentru că trebuia să aibă minimum un an!", a scris Câini de avalanșă Salvamont România.


"Dupa anii în care și-a îndeplinit cu entuziasm sarcinile (Coștila, Vrancea etc.) a plecat pe neașteptate, rămânând în istorie și lăsându-ne chipul ei pe ecusonul național!

Faptul că ai muncit cu entuziasm la construirea unui sistem inexistent înainte de Helios și de tine, a fost o onoare pentru noi!", au mai scris salvamontiștii.


Comentează știrea

alFaraDeSuflet
6 noiembrie 2022
Dar și-a așteptat cuminte rândul la școală, pentru că trebuia să aibă minimum un an!

E minune pe meleagurile astea cu tartacuta, ala trebuia aici. Dar e in alta parte, asa e la algoritm si la noi. La mine cica pe CarpatoDanubianoPontica, acolo sa cat cel mai bun dintre cel mai bune si curat sufletel. Adica, 3 zile sa aiba si direct la medalion, pai cum era la PovesteaLuceafarului. "intr-un 1an cit 7", ala pe SteleStralucitoare, pe toate le stia ! Pe Frumoasa-Vinovatul, acuma pe trend ascund ciudatii cartile, dar noi stim bine.

alFaraDeSuflet
6 noiembrie 2022
DinCarteaPersonala

aici era ceva de tipul sah: 2caine(alb+esarfaRosie, poza + esarfaCumVreti). Vedeti la intrebari cum vine. [1] Cine incepe, [2] DesfasurareaActiunii , [3] Deznodamint :) , mai sint ceva variatii si aici cu interconectare, toate interesante. Pe Zar -> totAiaE, e doar de cercetat pt. pasionati. Nota: tot pt. pasiune !

alFaraDeSuflet
7 noiembrie 2022
DinCarteaPersonala

Eu am jucat si versiunea, doar e [alFaraDeSuflet]. Aici cine cum are, pai se opreste la inelus! E frumos si modelul asta. [18+] nici nu conteaza care-ce-cine e primul tot ala e rezultatul bun-frumos ! Esarfa potrivirea e la Luna ! Are esarfa ca e culoarea buna ! (Nota: 1esarfa pe joc). Lectura doar pt. pasionati de 12:00

Pagina a fost generata in 0.4706 secunde