DOLIU LA UNIVERSITATEA OVIDIUS! A murit un renumit profesor!

3480
DOLIU LA UNIVERSITATEA OVIDIUS!  A murit un renumit profesor! - download-1680543319.jpg
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) aduce un omagiu la trecerea în eternitate a prof. univ. dr. Carmen Cristescu, muzicolog și fondator al Facultății de Arte.


Absolventă a Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” din București, domeniul Compoziție, prof. univ. dr. Carmen Cristescu a devenit Doctor în muzică, domeniul Muzicologie, la Universitatea Națională de Muzică din București.
A contribuit la întemeierea și dezvoltarea Facultății de Arte din cadrul UOC, în anul 1998 realizând dosarele de înființare a programelor de studii „Pedagogie muzicală” și „Interpretare muzicală-canto”. De asemenea, a contribuit la realizarea laboratorului de cercetare muzicologică, etnomuzicologică și compozițională, laboratorului de informatică și prelucrarea digitală a sunetului, laboratorului de multiplicare și a mini-studioului de înregistrări.
Pe parcursul carierei sale, a deținut funcții în învățământul preuniversitar, precum: șef de catedră discipline muzicale teoretice și inspector școlar - muzică, dar și în învățământul universitar, precum: șef de catedră „Muzica vocală și instrumentală” (Pedagogia muzicală), secretar științific, prodecan și decan.
Totodată, a făcut parte din organizații profesionale de profil, fiind membră a Societății Române de Educație Muzicală, membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și membră a Centrului de Cercetare și Dezvoltare Profesională „Studiile Românești în Context Internațional”. A publicat cărți și articole, precum: „Sunete-culori” (2005), „Miniaturi corale” (2005), „Solfegii” (2005), „Un alt mod de a aborda armonia tonală” (2008), „Ghid de compoziție muzicală” (2008), „Trei piese pentru pian” (2008), „Arta și educația prin artă”, „Modalități de abordare a folclorului în creația pentru pian a compozitorilor români din a doua jumătate a secolului al XIX-lea”.


Carmen Cristescu va rămâne în amintirea studenților și colegilor ca un profesor dedicat, cu o înțelepciune și un talent aparte, cu o mare pasiune și iubire pentru muzică.
Ne exprimăm pe această cale întreaga recunoștință pentru implicarea prof. univ. dr. Carmen Cristescu în dezvoltarea Facultății de Arte.


Dumnezeu să o odihnească în pace!
Comunitatea academică a Universităţii Ovidius din Constanţa


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2656 secunde