Prima mini-pădure urbană din Constanța a fost plantată în cartierul Inel 2

323
2
Prima mini-pădure urbană din Constanța a fost plantată în cartierul  Inel 2 - padure-urbana-1-1680542327.jpg

Articole de la același autor

În weekendul care tocmai ce s-a încheiat, în municipiul Constanţa, în zona Marvimex - Inel 2 s-a plantat de zor, în prima mini-pădure urbană comunitară din oraş. Totul a fost posibil în cadrul programului strategic de regenerare urbană „Natura Urbană - Oxigen pentru Constanța”, dezvoltat de Primăria Constanța și Asociația „Act for Tomorrow”. Precizăm că acțiunea face parte din programul „România plantează pentru mâine”, cea mai mare inițiativă privată de plantare din România, derulată de OMV Petrom.

Noua mini-pădure plantată în Constanța numără aproximativ 3.000 de arbori și arbuști plantați pe o suprafață de 2.000 m2, fiind alcătuită dintr-un mix de 14 specii. Spațiul este prevăzut cu alei și două zone de relaxare. Pădurea are la bază metoda „Miyawaki”, recunoscută în 2006 cu premiul „Blue Planet”, echivalentul unui Premiu Nobel pentru ecologie.

Potrivit Primăriei Constanţa, inițiativa „Natura Urbană - Oxigen pentru Constanța” își propune crearea primului spațiu regenerativ din oraşul nostru și multiplicarea acestuia în alte cartiere din oraș, dar și o componentă puternică de responsabilizare a locatarilor, precum și a cetățenilor din oraș, în vederea protejării arborilor și arbuștilor plantați.

Printre speciile plantate în prima mini-pădure urbană din Constanța, se regăsesc: stejar pedunculat, stejar roșu, mojdrean, frasin, paltin de câmp, mesteacăn, ulm, tei, pin negru, arțar, jugastru. „Natura Urbană - Oxigen pentru Constanța” vine ca un răspuns la nevoia reconectării cetățenilor din mediul urban la natură și conștientizării asupra beneficiilor pe care spațiile verzi din orașe le au asupra bunăstării fizice și emoționale a populației. 



Comentează știrea

Sile Spătaru
4 aprilie 2023
Minipădure

O acțiune de plantare la fel de faimoasă a făcut A.Bâlbă, parcul dendrologic din microrezervație, acum niște nuiele uscate, așa afost și cu palmierii lui Mazăre și câte altele. Așa faceți toți când veniți la putere, aruncați bani cu grămada; puteați mai întâi să plantați câțiva arbori de diferite specii și să continuați în anii următori cu speciile care merg.

Luca Arbore
4 aprilie 2023
Completare Minipădure

Sile, ai uitat să amintești acțiunile Un infinit de copaci din Satul de vacanță, au rămas doar plachetele din ciment și pe alocuri bețele uscate. Mai au de bifat încă o pădure sau parc în Nord, deja l-au anunțat cu multă pompă, acolo să-l vezi pe Chițac cu cazmaua.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8114 secunde