Dosar de trafic de droguri plimbat de la o instanță la alta

311
Magistrații de la Tribunalul Constanța au pus în discuție din oficiu competența teritorială de soluționare într-unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri.
Cazul a ajuns pe masa lor după ce colegii de la Tribunalul București au decis că nu sunt competenți să judece dosarul.
Surorile Simona și Ana Maria Bărbuceanu au fost trimise în judecată pentru comiterea infracțiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc în formă continuată.
Totodată, în același proces, este judecat și Robert Pintile Ungureanu. Avocatul celor două surori a cerut respingerea acestei cereri, motivând că Tribunalul Constanța este competent să soluționeze acest dosar.
Tot la termenul de marți, instanța a pus în discuție menținerea arestării preventive pentru una dintre surori, Simona Bărbuceanu.
Apărătorul acesteia a susținut că femeia nu mai reprezintă un pericol public și ar trebui judecată în stare de libertate.
Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2003-2004, cele două femei au organizat, coordonat și finanțat o rețea de trafic ilicit de droguri de mare risc, recrutând și finanțând plecarea unor persoane cărăuși, în state vest-europene și din America de Sud în vederea transportului unor importante cantități de cocaină (de ordinul zecilor de kilograme), în scopul realizării unor importante beneficii financiare.
Drogurile erau transportate prin înghițire, disimulare pe corp sau ascunse în bagaje. Una dintre aceste persoane recrutate și finanțate este Ungureanu, care a fost depistat la data de 10 martie 2004, pe Aeroportul Internațional din Amsterdam, venind din Venezuela, în timp ce transporta în bagaje cantitatea de 2,850 kilograme cocaină.
Membrii grupului infracțional, astfel inițiat și constituit, au avut legături strânse cu cetățeni străini aflați în țări din Europa Occidentală (Olanda, Italia, Spania, Suedia, Insulele Tenerife ), cât și din țări din America de Sud și America Latină (Venezuela, Surinam).
Pentru fiecare cărăuș recrutat și trimis în Olanda, surorile primeau de la membrii grupării de narcotraficanți aflați în Olanda minimum 500 de euro, mergând până la 4.000-5.000 de euro.
Având în vedere faptul că atât instanțele constănțene, cât și cele din capitală, susțin că nu sunt competente să judece procesul, probabil că, Înalta Curte de Casație și Justiție va decide cui îi va reveni sarcina de a efectua cercetarea judecătorească.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7678 secunde