Dosare penale pentru că au introdus în țară marfă contrafăcută în valoare de un milion de lei

205
Un cetățean bulgar, administrator al unei firme din Fetești, și alte trei persoane, printre care un comisionar vamal și un vameș, sunt cercetați de polițiști după ce au introdus în țară mărfuri contrafăcute din China, prejudiciul fiind de peste un milion de lei.
Purtătorul de cuvânt al Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, subcomisar Cerasela Miron, a declarat că cercetările în acest caz au fost efectuate de polițiștii de la Biroul de Investigare a Fraudelor.
Oamenii legii au efectuat verificări în perioada 10-13 martie 2008 la două containere sosite din China unde au fost descoperite încălțăminte, curele, geci, portofele și pantofi care purtau însemnele unor firme de renume.
Anchetatorii au stabilit că marfa era destinată unei firme din Fetești, care nu își desfășura activitatea la sediul social declarat, iar contractul de închiriere al spațiului era fals.
Polițiștii au mai stabilit că, pentru înființarea societății, cetățeanul bulgar a fost ajutat de o altă persoană, iar administratorul nu a introdus în evidența contabilă, în urma activității de import, venituri în valoare de 1.099.888 lei.
Ofițerii de la Investigarea Fraudelor spun că importul de mărfuri prin Portul Constanța s-a derulat cu ajutorul unui comisionar vamal, care, deși știa că marfa era contrafăcută, a întocmit actele de vămuire fără să anunțe organele abilitate.
Totodată, din cercetări a mai reieșit că cetățeanul bulgar ar fi fost ajutat și de un vameș, care a încercat să influențeze un subordonat pentru ca să fie indulgent la efectuarea vămuirii.
Subcomisar Cerasela Miron precizează că a fost demarată urmărirea penală împotriva a patru persoane pentru punerea în circulație de mărfuri contrafăcute, folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, evaziune fiscală, abuz în serviciu și determinarea înmatriculării unei societăți în fals.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9398 secunde