"Rechinii Albi" pleacă în misiune în Irak

533
Batalionul 341 Infanterie "Rechinii Albi" se pregătește să plece în misiune în teatrul de operațiuni din Irak, unde îi va înlocui pe militarii Batalionului 151 Infanterie "Lupii Negrii" din Iași.
Potrivit Ministerului Apărării, ceremonialul militar prilejuit de plecarea în teatrul de operații din Irak a militarilor de la Batalionul 341 Infanterie "Rechinii Albi" de la Topraisar se va desfășura în această dimineață, începând cu ora 9, pe esplanada Cazinoului din Constanța.
La eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai Ministerului Apărării, ai Statului Major General, ai Statului Major al Forțelor Terestre, ai Brigăzii 34 Infanterie "Vasile Lupu", ai administrației locale, rude și prieteni ai militarilor. Totodată, la ceremonie poate participa orice locuitor din Constanța sau chiar turiștii aflați pe litoral.
Militarii constănțeni vor prelua de la militarii Batalionului 151 Infanterie "Lupii Negrii" din Iași, misiunea de a sprijini autoritățile guvernamentale irakiene în procesul de reconstrucție a țării.
Batalionul 341 Infanterie "Rechinii Albi" face parte din anul 2000 din inițiativa Brigăzii Multinaționale de Apărare din Sud-Estul Europei (SEEBRIG).
În perioada 2004 - 2005, trei detașamente au participat la RO FND (VIII- IX- X) în Kosovo, iar pe parcursul anului 2006, "Rechinii Albi" au participat la misiunea "ENDURIG FREEDOM" în Afganistan.
Pentru modul în care militarii batalionului și-au îndeplinit misiunea în teatrul de operații din Afganistan, Drapelul de luptă al unității a fost decorat cu "Virtutea Militară în grad de cavaler cu însemne de război". Anul trecut, "Rechinii Albi" au participat la exercițiul bilateral româno-american "Proof of Principle" și la exercițiul național "Milrex".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6299 secunde