Dosarul de corupție al primarului de la Râmnicu-Vâlcea a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție

454
Dosarul de corupție al primarului de la Râmnicu-Vâlcea a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție - 1bf734240f6c2c30f65285ae7614fc52.jpg
La data de 11 ianuarie 2010, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție vor judeca recursul declarat de procurori împotriva deciziei judecătorilor Curții de Apel Constanța prin care primarul municipiului Râmnicu-Vâlcea, primarul Mircia Gutău, și fostul viceprimar Nicolae Dicu, acuzați de luare de mită, respectiv de complicitate la luare de mită, au fost achitați. Sentința judecătorească ce urmează a fi dată va fi definitivă.
Magistrații de la Constanța au menținut, în luna aprilie 2009, decizia Tribunalului Alba, din iunie 2007, de achitare a celor doi. Curtea de Apel Constanța a dat curs cererii  apărătorilor  de a nu se lua în calcul înregistrările audio-video realizate de către denunțătorul celor doi, omul de afaceri Constantin Popescu, și procurorii anticorupție, în perioada flagrantului, organizat în iunie 2007, la un hotel din Râmnicu-Vâlcea.
La data respectivă, fostul viceprimar fusese surprins de către procurorii DNA primind, într-o toaletă, 20.000 de euro de la omul de afaceri Constantin Popescu, care solicitase municipalității o autorizație de construcție.
Potrivit rechizitorului, cei doi îi ceruseră lui Popescu 50.000 de euro, o parte din bani urmând să ajungă la primar, singurul îndreptățit, prin lege, să semneze astfel de autorizații.
Procesul a debutat în septembrie 2006, cu Gutău și Duicu în arest. A urmat strămutarea dosarului la Tribunalul Alba, apoi a intrat pe rolul Curții  de Apel Alba Iulia, care a decis judecarea celor doi în libertate. Cauza s-a reîntors la Tribunalul Alba, care i-a declarat pe Gutău și Dicu nevinovați.
După ce DNA a declarat apel la această sentință, procesul a fost strămutat la Curtea de Apel Constanța, unde, din decembrie 2008, până pe 9 aprilie 2009, a suferit mai multe amânări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1277 secunde