Naționala de handbal masculin a României, "dublă" amicală cu Macedonia

Vasile Stângă, debut cu dreptul pe banca tricolorilor

1128
Vasile Stângă, debut cu dreptul pe banca tricolorilor - 4587018bfa32632970ab194d94844eff.jpg
Echipa națională de handbal masculin a României a învins, cu scorul de 31-30 (13-16), reprezentativa Macedoniei, în prima partidă a "dublei" amicale pe care tricolorii o susțin, în acest final de an, la Skopje.

Condusă de pe bancă, în premieră, de selecționerul Vasile Stângă, naționala României nu s-a regăsit în primele 30 de minute, iar macedonenii au speculat aproape toate erorile comise de tricolori. La pauză, gazdele aveau un avantaj de trei goluri, 16-13, însă, în repriza secundă, handbaliștii români au preluat inițiativa și au întors soarta întâlnirii, impunându-se la limită, 31-30.
Cel mai bun om de pe teren a fost Alexandru Csepreghi, de la HCM Constanța, autor a opt goluri. Alți doi jucători ai cam-pioanei României și-au trecut numele pe lista marcatorilor - Marius Sadoveac 5, Laurențiu Toma 3 -, în timp ce portarul Mihai Popescu a avut câteva intervenții salvatoare.
Aseară, cele două formații au susținut revanșa, partida terminându-se după închiderea ediției.
După meciurile din Macedonia, naționala României va participa la turneul amical din Spania, programat în perioada 8-10 ianuarie, unde adversare vor fi reprezentativele Elveției, Braziliei și țării gazdă.
România va încerca să obțină biletul pentru play-off-ul Cam-pionatului Mondial din Suedia 2011, în urma disputării turneului preliminar, care va avea loc în Finlanda, între 15 și 17 ianuarie. La acest turneu, România va înfrunta, în ordine, echipele Marii Britanii, Finlandei și Bosniei-Herțegovina. Câștigătoarea turneului va disputa barajul de calificare la CM 2011.
v v v
Președintele Federației Române de Handbal, Cristian Gațu, a declarat, după realegerea sa în această funcție, că obiectivul principal în următorul mandat este crearea ligii profesioniste.
"Gândurile mele merg către Jocurile Olimpice din 2012, următoarele competiții de anvergură, către loturile naționale și către un campionat românesc curat, dar și către formarea unei echipe tinere la nivelul FRH. Obiectivul meu numărul unu este constituirea ligii profesioniste de handbal", a explicat Gațu.
Oficialul FRH consideră că, până la data de 10 ianuarie, când este programată prima întâlnire a Consiliului de administrație pe anul 2010, se va ști dacă Radu Voina va mai fi antrenorul echipei naționale feminine.
v v v
Echipa de handbal feminin CS Tomis Constanța a terminat cu o înfrângere turneul amical de la Râmnicu Vâlcea. După victoriile de luni, 30-29 cu HCM Baia Mare și 25-23 cu Universitatea Reșița, ieri, în ultima zi a Memorialului "Constantin Tiță", jucătoarele antrenate de Goran Kurteș și Victor Dăbuleanu au pierdut, scor 25-35 (13-19), meciul disputat în compania Oltchim-ului, campioana României.
Turneul a fost câștigat de Oltchim, pe locul doi s-a clasat HCM Baia Mare, pe trei, CS Tomis, iar pe patru, U Reșița.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Sport : Fileul "arde" și la -6 grade Celsius
Pagina a fost generata in 0.2203 secunde