Rusia - Franța 25-22, în finala Campionatului Mondial de handbal feminin

Trofeul ia calea Moscovei, pentru a treia oară consecutiv

778
Trofeul ia calea Moscovei, pentru a treia oară consecutiv - be5fb9e4d2418a0a032ebff3d1197c01.jpg
Echipa națională de handbal feminin a Rusiei s-a impus, ieri, cu scorul de 25-22 (14-11), în fața reprezentativei Franței, în finala Campionatului Mondial din China și a câștigat, astfel, medalia de aur pentru a treia oară consecutiv. Formația lui Trefilov era deținătoarea titlului mondial, cucerit în 2007, în Franța. În total, Rusia deține patru titluri mondiale (2001, 2005, 2007, 2009).
Medalia de argint a revenit Franței, în timp ce bronzul a fost adjudecat de Norvegia, deținătoarea titlului olimpic și european, care a învins Spania, în finala mică, scor 31-26. Pe locul cinci s-a clasat Danemarca, iar pe șase, Coreea de Sud.
Echipa ideală a turneului final, din care nu face parte nicio româncă, este următoarea: cel mai bun portar - Irina Suslina (Rusia); cea mai bună extremă stânga - Camilla Herrem (Norvegia); cel mai bun inter stânga - Mariama Signate (Franța); cel mai bun centru - Allison Pineu (Franța); cel mai bun inter dreapta - Marta Mangue (Spania); cea mai bună extremă dreapta - Linn-Kristin Riegelhuth (Norvegia); cel mai bun pivot - Begona Fernandez (Spania).
MVP-ul turneului final din China a fost declarată rusoaica Ljudmila Postnova.
La această ediție a Campionatului Mondial, România a ocupat locul opt, după ce a fost învinsă de Norvegia în grupele preliminare, de Spania în grupa principală și de Germania în meciul pentru locul din clasamentul final.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Stire din Sport : România reia asaltul în Grupa principală
Pagina a fost generata in 0.3251 secunde