Campionatul Mondial de handbal feminin din China

România reia asaltul în Grupa principală

830
România reia asaltul în Grupa principală - 67559abce761a57a4e0782a9f60e4adc.jpg
Organizatorii Campionatului Mondial de handbal feminin din China au stabilit programul partidelor din grupele principale. Clasată pe poziția secundă în Grupa C preliminară, România va debuta în faza a doua a competiției contra reprezentativei țării gazdă, sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 11.15.

Pentru naționala lui Radu Voina, vor urma alte două partide extrem de dificile, cele cu Spania (câști-gătoarea Grupei D preliminare), duminică, 13 decembrie, de la ora 15.15, și Coreea de Sud, marți, 15 decembrie, de la ora 15.15, toate cele trei întâlniri fiind transmise în direct de TVR 1.
Altfel, statistica întocmită de site-ul oficial al campionatului arată că, în Top 10 al celor mai bune portărițe, România are două reprezentante, Paula Ungureanu și Florentina Stanciu, care împart locul 6, cu 44% procentaj de reușită. În clasamentul pasatoarelor, Carmen Amariei figurează la "borna" 9, cu 14 pase, la egalitate cu Ionela Gâlcă Stanca și Cristina Neagu.
După disputarea primelor cinci meciuri, România excelează la jocul pe contraatac (77%) și la fazele de pe semicercul de 6 metri (68%), însă procentajul rămâne scăzut la capitolul goluri de la 9 metri (41%), semn că interii încă nu și-au reglat ținta.
v v v
Duminică, se desfășoară partidele etapei a 13-a a Ligii Naționale de handbal masculin. Campioana HCM Constanța se deplasează la București, unde va întâlni, de la ora 12.00, în direct la Digi Sport, pe Dinamo, dar nu într-un derby, ci într-un duel de 2 solist, pentru că "alb-roșii" se confruntă cu emoțiile retrogradării.
Celelalte meciuri ale rundei: HC Odorhei - CSM Medgidia, SCM Brașov - Știința Bacău, CSM Satu Mare - Steaua București, Poli Timișoara - HC Minaur Baia Mare, U Cluj - Pandurii Târgu Jiu, Bucovina Suceava - UCM Reșița.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Decembrie 2009
Stire din Sport : "Pisicile" din Carpați
Pagina a fost generata in 1.1086 secunde