Concurs Cristian Gațu, reales președinte al Federației Române de Handbal

1097
Cristian Gațu, reales președinte al Federației Române de Handbal - 911ce257654a45cd8bea1f38a26ccd6f.jpg

Articole de la același autor

Actualul președinte al Federației Române de Handbal, Cristian Gațu, a câștigat din nou alegerile care au avut loc ieri, în cadrul Adunării Generale a forului. Astfel, ex-campionul mondial se va afla la conducerea FRH încă patru ani.

În primul tur al alegerilor pentru șefia Federației Române de Handbal au intrat Cristian Gațu, Mihai Marinescu și Robert Licu, iar cel din urmă a fost eli-minat după ce a obținut doar 30 de voturi din cele 131 posibile. Astfel, în turul doi, au participat Gațu și Marinescu, iar primul, care este președintele FRH din 1996, a strâns 77 de sufragii, spre deosebire de cele 54 ale contracandidatului său.
Gațu are 64 de ani, iar ca jucător a evoluat la Steaua și Rapid, cu prima câștigând Cupa Campionilor Europeni, în 1977. Este dublu campion mondial cu echipa națională (1970 și 1974), iar între 1991 și 1993 a fost secretar de stat al Departamentului Sport din cadrul MTS.
În ceea ce privește alegerile pentru cei doi vicepreședinți ai FRH, electorii au decis ca aceștia să fie Remus Drăgănescu (68 de voturi) și Valentin Samungi (77 de voturi). Primul a fost ales pentru secțiunea feminină, în timp ce al doilea se va ocupă de secțiunea masculină.
De asemenea, pe lista celor 14 membri ai Consiliului de Administrație al FRH, apare din nou Elena Frîncu, directorul coordonator al DSJ Constanța.
***
Echipa de handbal feminin CS Tomis Constanța a debutat cu un succes în turneul amical de la Râmnicu Vâlcea, reușind să treacă la limită, cu scorul de 30-29 (17-16), ieri dimineață, de HCM Baia Mare. În cel de-al doilea lor meci din Memorialul "Constantin Tiță", susținut ieri după-amiază, jucătoarele antrenate de Goran Kurteș și Victor Dăbuleanu au întâlnit pe Universitatea Reșița, victoria revenind tot dobrogencelor, scor 25-23 (11-11).
Competiția se încheie astă-zi, când se joacă ultimele două partide: HCM Baia Mare - U Reșița (ora 9.30) și Oltchim - CS Tomis (ora 11.30).
***
Portarul Mihai Popescu, extrema stângă Alexandru Sabou, extrema dreaptă Laurențiu Toma, interul stânga Alexandru Csepreghi și interii dreapta Daniel Mureșan și Marius Sadoveac, toți de la campioana HCM Constanța, au fost convocați de selecționerul Vasile Stângă la naționala de handbal masculin a României, care susține, astăzi și mâine, la Skopje (Macedonia), două meciuri amicale, în compania naționalei țării gazdă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1149 secunde