Vacanță foarte scurtă pentru handbalistele constănțene

CS Tomis joacă în turneul amical de la Vâlcea

1041
CS Tomis joacă în turneul amical de la Vâlcea - 818496426803c75612a7483828823f7d.jpg
Pentru handbalistele de la CS Tomis, sărbătorile de Crăciun au trecut foarte repede. Câteva zile petrecute alăturide familiile lor, apoi din nou la pregătiri.
Și nu oriunde, ci la turneulde la Râmnicu Vâlcea, unde principala adversară va fi campioana Oltchim.

După "dubla" amicală cu HC Oțelul Galați, susținută săptămâna trecută la malul mării și încheiată cu două victorii (33-20 și 36-35, la Sala Sporturilor), handbalistele de la CS Tomis au primit liber de Crăciun, însă mini-vacanța constănțencelor s-a terminat rapid, pentru că urmează o nouă etapă de pregătire.
Astăzi și mâine, jucătoarele antrenate de Goran Kurteș și Victor Dăbuleanu participă la turneul amical de la Râmnicu Vâlcea, Memorialul "Constantin Tiță", ediția întâi, competiție organizată de DSJ și AJH Vâlcea, la care, alături de formația gazdă, Oltchim, au mai primit invitații prim-divizionarele HCM Baia Mare și Universitatea Reșița.
Partidele se dispută în Sala Sporturilor "Traian", după următorul program: astăzi: ora 9.30: CS Tomis - HCM Baia Mare; ora 11.30: U Reșița - Oltchim; ora 17.00: CS Tomis - U Reșița; ora 19.00: Oltchim - HCM Baia Mare; mâine: ora 9.30: HCM Baia Mare - U Reșița; ora 11.30: Oltchim - CS Tomis.
Aceste verificări sunt foarte importante pentru tehnicienii Tomisului, deoarece Liga Națională de handbal feminin se va relua în curând. Pe 9 ianuarie, formația constănțeană va întâlni, pe teren propriu, pe HCM Roman, într-o partidă contând pentru etapa a noua a turului, iar victoria este obligatorie.
Pentru ultimele meciuri din tur și cele din retur, Goran Kurteș nu va mai conta pe serviciile Janinei Luca, Ana-Mariei Hamciuc și Ralucăi Borodi, toate cele trei handbaliste fiind puse pe lista de transferuri. În schimb, noile achiziții Amelia Busuioceanu și Alina Șorodoc par a se fi integrat bine în sistemul de joc, iar de la ele se așteaptă să ajute echipa să-și înde-plinească obiectivul: calificarea în cupele continentale.
După opt etape, în clasamentul Ligii Naționale, CS Tomis ocupă un modest loc opt, cu șase puncte la activ, la cinci "lungimi" de "zona Europa".
v v v
Echipa națională de handbal masculin a României va disputa două partide de verificare, pe 29 și 30 decembrie, la Skopje, în compania naționalei Macedoniei, iar în perioada 8-10 ianuarie, tricolorii lui Vasile Stângă vor participa la turneul amical din Spania, unde adversare vor fi formațiile Elveției, Braziliei și țării gazdă.
Între 14 și 16 ianuarie, România va juca în Finlanda, la turneul preliminar de calificare la CM 2011, urmând să întâlnească echipele Angliei, Bosniei și țării gazdă. Ocupanta locului întâi în această grupă preliminară va accede în play-off.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Sport : Fileul "arde" și la -6 grade Celsius
Pagina a fost generata in 0.3345 secunde