Dosarul fostului primar de la Agigea, Ion Ioniță, amânat din cauza unei lipse de procedură

1238
Dosarul fostului primar de la Agigea, Ion Ioniță, amânat din cauza unei lipse de procedură - 4b86f03081bd4d9cfc59e51fccb9eb45.jpg

Articole de la același autor

Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au fost nevoiți să mai bifeze un termen de amânare în dosarul fostului primar de la Agigea, Ion Ioniță, acuzat de fapte de corupție. Deși se intenționa demararea cercetărilor judecătorești, instanța a fost obligată să acorde un alt termen, pentru data de 19 octombrie, pentru că s-a constatat că se înregistrează lipsă de procedură cu una dintre inculpate, care se află internată într-un spital din Turcia, din cauza unor probleme cu sarcina.

Acuzațiile aduse lui Ioniță
Alături de Ioniță, au fost trimiși în judecată cinci angajați din cadrul primăriei Agigea - Ovidiu Molceanu Perva, Daniela Anca Istrate, Monica Popescu, Merygean Bolat, Nuridan Amet și Eugenia Lețu, și omul de afaceri Ion Sandu.
Dosarul este alcătuit din 72 de volume, iar prejudiciul total pe care inculpații l-ar fi provocat părților civile s-ar ridica, spun procurorii, la 2,1 milioane de euro. Într-o primă parte a dosarului, primarul Ion Ioniță a fost trimis în judecată pentru înșelăciune, abuz în serviciu în formă calificată, instigare la fals intelectual în formă continuată, fals în formă continuată și uz de fals în formă continuată.
Procurorii DNA susțin că, în perioada 2002 - 2003, Ioniță a indus în eroare mai multe părți civile cu privire la amplasamentul real al terenurilor pentru care au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate și, implicit, cu privire la valoa-rea reală de circulație a acestora. O parte din terenuri, Ioniță a vândut-o personal, folosind procuri care atestau că reprezintă interesele persoanelor care dețineau respectivele terenuri. În cea de-a doua parte a dosarului, procurorii vorbesc de un prejudiciu de 28.630.297.846 lei vechi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4277 secunde