Pe principiul "Cui pe cui se scoate" sau "Corb la corb nu-și scoate ochii"

Radu Mazăre va fi chemat la bară pentru a spăla onoarea angajaților din Primărie acuzați de corupție

1961
Radu Mazăre va fi chemat la bară pentru a spăla onoarea angajaților din Primărie acuzați de corupție - c9423db74ff09a7c21a7671cd681d4e5.jpg
Angajații din cadrul Primăriei Constanța care sunt judecați pentru fapte de corupție au decis să recurgă la "artileria grea". Astfel, ei au propus în apărarea lor nume importante din cadrul Primăriei Constanța, și nu numai. Este suficient să spunem că inclusiv primarul Radu Mazăre este chemat la bară pentru a justifica faptele de corupție de care sunt acuzați subalternii săi, pentru a vă da seama cât de serioasă este treaba. În total, vreo 10 persoane vor fi audiate în apărarea celor nouă inculpați din dosarul angajaților corupți din Primărie.
Printre martorii care vor fi aduși pentru a spăla onoarea inculpaților se mai află și Felix Stroe, în prezent director la RAJA, și Ionel Pilat, și el inculpat și condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru șantaj, într-un dosar de corupție în care "protagoniști" au fost tot angajați ai Primăriei Constanța.
Prin urmare, audierea unor astfel de personaje ar trebui să arate instanței cât de corecți sunt angajații din Primărie și cum au făcut ei totul în spiritul legii și nimic mai mult; că totul nu este decât o șicanare din partea DNA-ului, niște invenții care au drept scop denigrarea instituției în sine, unde totul se desfășoară cu o corectitudine exemplară, și, implicit, a lor ca simpli cetățeni. Cum ar putea fi altfel? De aceea există atâtea litigii cu Primăria Constanța, pentru tot felul de abuzuri, de aceea primarul Mazăre este cercetat într-o multitudine de dosare, iar subalterni de-ai săi au suferit deja condamnări penale… Pentru că totul este o "făcătură" de la un capăt la altul…
Avocații inculpaților și-au luat angajamentul să aducă o parte dintre martori în sala de judecată, fără ca aceștia să fie citați, pentru termenul din 13 octombrie.
Inspectorii Edy Petrescu, Lucian Mâță și Liliana Cazacu sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită pentru că, în cursul lunii mai 2002, ar fi pretins suma de 60 milioane de lei vechi de la administratorul unei firme pentru a trece cu vederea anumite nereguli comise de acesta.
Alături de ei, este judecat și Petrică Munteanu, care, în calitate de director al Serviciului Direcției Publice din cadrul Primăriei Constanța, a dispus, în perioada 15 - 16 mai 2002, amplasarea unor stâlpi metalici, fără a exista o dispoziție în acest sens, pentru a îngrădi activitatea societății "BCD Intermed" SRL, respectiv a împiedica accesul la depozitul de materiale de construcții al firmei.
Munteanu ar fi întocmit mai multe adrese în baza cărora rezulta că Primăria Constanța ar fi respins cererile de autorizare a funcționării societății "BCD Intermed" SRL.
Petrică Munteanu este acuzat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă calificată și fals material.
De asemenea, au mai fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu inspectorii Aurora Pârvu, Iuliana Zahariciuc, Doina Ghe-ondea, Florea Radu și Cătălin Sebastian Lazăr.
Cei cinci sunt acuzați că au îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu, întocmind o adresă care nu corespundea realității în legătură cu societatea mai sus menționată.
Administratorul societății "BCD Intermed" SRL s-a constituit parte civilă în proces cu suma de două milioane de euro, reprezentând prejudiciul cauzat prin îngrădirea activității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5547 secunde