Tensiunile dintre PD-L și PSD Constanța se reaprind "pe malul" șoselei de coastă

2236
Tensiunile dintre PD-L și PSD Constanța se reaprind
Proiectul șoselei de coastă inițiat de parlamentarii PSD de Constanța reaprinde conflictele politice dintre social-democrații și democrat-liberalii constănțeni. Astfel, după ce senatorul PSD Alexandru Mazăre a atacat dur votul dat luni de colegii săi din Senat în cazul proiectului șoselei de coastă, pedeliștii de la malul mării au răspuns ieri criticilor lui Mazăre, argumentând că, în principiu, agreează ideea că municipiul Constanța are nevoie de o șosea de coastă, dar nu de "un dezastru de mediu și nici de afaceri dubioase cu terenuri".
Menționăm că legea șoselei de coastă nu a trecut de votul final în Senat la începutul acestei săptămâni, fapt datorat votului negativ al senatorilor PD-L. Proiectul de lege a așteptat în sertar până luni după ce, la finalul sesiunii trecute, senatorul PSD Alexandru Mazăre l-a retras de pe ordinea de zi din cauza absențelor colegilor săi în ultima zi a sesiunii. În același context, reamintim că Legea pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere a fost trimisă, pe 10 octombrie 2008, pentru promulgare, președintelui României, acesta din urmă solicitând pe 27 octombrie reexaminarea inițiativei legislative. Ea a primit, însă, în ianuarie 2009, avizul de construire de la Ministerul Mediului, minister condus de social-democratul Nicolae Nemirschi, iar Senatul a respins, ulterior, cererea de reexaminare a inițiativei legislative. Cu toate acestea, proiectul nu a trecut de votul final în Senat.
Într-un comunicat de presă dat ieri publicității, senatorul Mircea Banias, președinte al PD-L Constanța, precizează că o primă condiție pentru ca această lege să treacă este "aceea ca lucrurile să fie bine gândite, astfel încât șoseaua să nu aibă un efect negativ asupra mediului înconjurător".
O a doua condiție la care face referire senatorul PD-L în contextul realizării șoselei de coastă este aceea ca obiectivul "să nu se transforme într-o afacere cu terenuri marca Mazăre - Geoană. Există suspiciuni că realizarea șoselei de coastă urmărește în primul rând îmbogățirea PSD Constanța și a unor lideri centrali PSD și abia apoi interesele constănțenilor", este de părere senatorul constănțean. Totodată, în comunicat se precizează și că "PD-L Constanța spune da șoselei de coastă, dar spune nu aranjamentelor dubioase și grabei suspecte cu care PSD Constanța împinge acest proiect".
Proiectul de lege privind șoseaua de coastă mai are de trecut un hop și anume votul din Camera Deputaților care este și cameră decizională. Până atunci, însă, acest conflict nu face decât să reaprindă vechile tensiuni politice dintre PSD și PD-L Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Septembrie 2009
Stire din Politică-Administrație : PD-L nu mai așteaptă nimic de la PSD
Pagina a fost generata in 0.6896 secunde