Dosarul GIGA TV: CONDAMNĂRI ÎN SERIE!

218
Dosarul GIGA TV: CONDAMNĂRI ÎN SERIE! - dddd-1577180460.jpg
Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, marți, de Tribunalul București, la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul intervențiilor pentru licența Giga TV, informează HotNews. În același dosar, fosta șefă CNA Laura Georgescu a fost condamnată la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.

Viorel Hrebenciuc a fost cercetat pentru că, susțineau anchetatorii la momentul trimiterii în judecată, acesta s-a implicat spre a determina funcționari din Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) pentru ca această instituție să revină asupra deciziei de retragere a licenței postului Giga TV - controlat de primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan "Pinalti".

În acest dosar a mai fost condamnată și Narcisa Iorga, fost membru CNA, care a primit 3 ani de închisoare. De asemenea, fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, a fost condamnat la 3 ani și 9 luni de închisoare cu executare.

Condamnările Tribunalului București nu sunt definitive și pot fi atacate cu apel.

Narcisa Iorga a fost urmărită penal de procurorii anticorupție pentru că i-ar fi sugerat primarului din Piatra-Neamț, Gheorghe Ștefan, în ce mod se poate redobândi licența și la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc.

Potrivit DNA, ca urmare a indicațiilor primite de la Narcisa Iorga, "persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcționari din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A) ca instituția ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licența pentru postul de televiziune respectiv".

Procurorii anticorupție susțin că Viorel Hrebenciuc - deputat și membru al Comitetului Executiv Național al PSD -, la cererea lui Gheorghe Ștefan, s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcționari din cadrul CNA ca instituția să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licența pentru postul Giga TV. Procurorii precizau că postului TV în favoarea căruia ar fi intervenit Hrebenciuc i-a fost retrasă licența la 17 septembrie 2013, după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licența audiovizuală mai mult de 96 de ore pentru orice motive imputabile titularului.

În ședința CNA din data respectivă i-a fost retrasă licența postului Giga TV, controlat de Gheorghe Ștefan, decizia fiind luată cu șapte voturi "pentru" (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea și Răsvan Popescu) și patru "împotrivă" (Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea și Radu Călin Cristea) din 11 membri prezenți.

După două săptămâni, respectiv la 1 octombrie 2013, CNA a revenit asupra deciziei, cu șase voturi în favoarea postului Giga TV (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Viorel Vasile Buda și Răsvan Popescu) și patru împotriva acestuia (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat și Radu Călin Cristea), din 10 membri prezenți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7083 secunde