Dosarul polițiștilor Conduleț și Tulei pleacă la Curtea Constituțională

2880
Dosarul polițiștilor Conduleț și Tulei pleacă la Curtea Constituțională - 467018f7a1af7ae551500ef2981385d7.jpg
Magistrații de la Tribunalul Constanța au constatat admisibilitatea excepției de neconstituționalitate invocată de avocați în dosarul de corupție al polițiștilor Liviu Iulian Conduleț și Ervin Tulei, cercetați, inițial, în mega-dosarul "Rutiera". Prin urmare dosarul va fi suspendat de pe rolul instanței Tribunalului Constanța, urmând a fi trimis la Curtea Constituțională în vederea soluționării excepției.
Amintim că avocații au invocat, în urmă cu două săptămâni, o excepție de neconstituționalitate privind Legea 78/2000, pe motiv că infracțiunile nu ar fi definite și că s-ar face discriminare între angajații publici și alte persoane supuse judecății.
În acest dosar, Conduleț este acuzat de luarea unei mite, în 2007, de 100 de euro, pentru a anula trei procese verbale de sancționare contravențională; pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, pentru încercarea de mușamalizare a unui accident rutier, din primăvara lui 2009; și sustragere sau distrugere de înscrisuri. Tulei a fost trimis în fața magistraților pentru ultimele două dintre acuzații.
Accidentul de care se face vorbire în rechizitoriu ar fi avut loc la data de 1 martie 2009. Atunci, Gigel Budur l-ar fi contactat, spun procurorii, pe polițistul Gigi Cristian Rușescu, căruia i-a relatat că a lovit pe cineva în timp ce efectua o manevră de mers cu spatele. Potrivit interceptărilor telefonice, Budur s-ar fi exprimat că "mi-a murit omul". Agentul Rușescu l-ar fi sfătuit pe Budur să părăsească locul accidentului, dacă nu a fost văzut de cineva, numai că acesta i-a spus că la locul respectiv ar fi venit deja agentul de poliție Ervin Tulei. Anchetatorii susțin că Rușescu și-ar fi traficat influența atât pe lângă Tulei, dar și pe lângă Condureț, solicitându-le să îl lase în pace pe Budur, că se va prezenta el ulterior pentru cercetări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7976 secunde