Dosarul privind traficul cu 10 kilograme de cocaină, trimis la Curtea Constituțională

262
Magistrații de la Tribunalul Constanța au admis excepția de neconstituționalitate invocată, în urmă cu mai bine de o săptămână, de avocații inculpaților din dosarul în care trei persoane sunt judecate pentru traficarea a 10 kilograme de cocaină. Prin urmare, magistrații constănțeni au sesizat Curtea Constituțională, dosarul fiind suspendat de pe rolul Tribunalului Constanța, până la pronunțarea unei decizii cu privire la necontituționalitatea textelor de lege invocate.
În luna iunie 2009, procurorii Serviciului DIICOT Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Tiba, zis "Musti", de 42 de ani, Virginia Laura Koshiba, de 31 de ani, și a lui Alexandru Mihai Zainea, de 25 de ani, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri.
Cei trei sunt acuzați că ar fi implicați în traficul cu 10 kilograme de cocaină adusă din Brazilia și care aveau drept destinație mai multe țări europene, printre care și România.
Cercetările s-au derulat pe parcursul mai multor luni de zile, rezultând faptul că rețeaua este formată atât din cetățeni români (majoritatea cărăuși), cât și străini, proveniți din Olanda, Germania, Italia, Australia și America Latină.
"În joc" erau sume impresionante în valută, prin care se facilitau transporturile de droguri (și care se livrau prin viramente bancare atât pe numele reale ale membrilor rețelei, cât și pe identități false).
În urma sesizărilor făcute de organele de anchetă românești, Eugen Temistocli, unul dintre complicii celor trei, a fost prins, pe Aeroportul din Amsterdam, cu cele 10 kilograme de cocaină, ascunse în două geamantane. Între timp, românul a și fost condamnat la trei ani de închisoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2871 secunde