HCM Roman - CS Tomis, în Liga Națională de handbal feminin

Constanța, fără Pîrîianu, fără Seifer și fără suporteri!

2676
Constanța, fără Pîrîianu, fără Seifer și fără suporteri! - d11fb36c28326233fd21e4079d309a82.jpg
În sport, și nu numai, speranța moare ultima. Cu acest gând au plecat handbalistele Tomisului către Roman, unde își vor juca ultimele șanse
de calificare în cupele continentale. Dacă pierde, formația constănțeană nu va mai prinde trenul de Europa.

Antrenorul Ion Crăciun joacă o carte mare la Roman. Sâmbătă, de la ora 11.00, în cadrul etapei a 22-a a Ligii Naționale de handbal feminin, echipa sa, CS Tomis, înfruntă pe HCM, una dintre principalele contracandidate în bătălia pentru locurile 3-5, calificante în cupele europene.
Constănțencele nu au decât va-rianta victoriei, motiv pentru care meciul din Moldova este privit ca o finală de campionat. Din păcate, Crăciun nu se va putea baza pe două jucătoare importante, Mihaela Pârâianu și Mihaela Seifer, ambele indisponibile și rămase acasă, în program de recuperare. De asemenea, Diana Druțu nu va putea evolua la capacitate maximă, randamentul ei fiind afectat de problemele la rinichi, din ultimele două săptămâni.
De parcă nu era de ajuns, clubul gazdă se ține de șicane. "Conducerea HCM-ului ne-am informat că suporterii noștri nu vor avea acces la sală, pe motiv că toate biletele au fost deja vândute. Cu mare greutate, ne-au oferit o poziție de antrenament în sală. E o lipsă de fair-play, dar nu ne surprinde cu nimic", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al CS Tomis, prof. Traian Bucovală.
Celelalte partide ale rundei: Știința Bacău - Rapid București, HC Du-nărea Brăila - HCM Baia Mare, Rulmentul Brașov - Universitatea Reșița (sâmbătă, ora 12.00, în direct la Digi Sport), HCM Buzău - HC Oțelul Galați. Meciul Universitatea Cluj - HC Zalău, scor 25-24, s-a disputat vineri, în devans, iar întâlnirea Cetate Deva - Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost amânată pentru data de 18 aprilie.
Clasamentul la zi: 1. Oltchim (42 puncte), 2. U Cluj (32 p), 3. HCM Ba-ia Mare (29), 4. HCM Roman (28 p), 5. HC Zalău (28 p, golaveraj inferior), 6. Dunărea (25 p), 7. CS Tomis (24 p).

Oltchim, la un pas de finala Ligii Campionilor
Mare meci mare, duminică, la Râmnicu Vâlcea, între Oltchim și Gyor ETO (Ungaria), întâlnire contând pentru manșa a doua a semifinalelor Ligii Campionilor la handbal feminin.
După ce, în tur, a scos o remiză (25-25) pe tărâm maghiar, formația antrenată de Radu Voina are nevoie de o victorie la orice scor pentru a se califica, în premieră, în finala competiției. Interesul pentru acest joc este uriaș, bilete fiind vândute în 20 de minute.
Partida începe la ora 17.15 și este transmisă în direct de PRO TV. Ar-bitrează brigada germană Geipel / Helbig.

Tricolorii, "dublă" amicală cu Cehia B
Aflată în pregătiri, în vederea barajului cu Rusia, decisiv pentru calificarea la CM 2011, reprezentativa de handbal masculin a României (selecționer, Vasile Stângă) susține, în week-end, două meciuri amicale, în compania formației secunde a Cehiei.
Primul joc are loc sâmbătă, de la ora 18.00, la Buzău, iar cel de-al doilea, duminică, de la ora 12.00, la Ploiești.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Aprilie 2010
Stire din Sport : Doamne, ce-ai avut cu noi?
Pagina a fost generata in 1.1848 secunde