Din sezonul viitor, se reiau întrecerile Cupei României la handbal feminin

"Bună idee, să vedem însă de unde facem rost de bani!"

2810
Începând cu sezonul viitor, se vor relua întrecerile Cupei României la handbal feminin. Inițiativa federației nu a stârnit foarte mult entuziasm în rândul cluburilor, care, din bugetul și așa strâmtorat, trebuie să pună un ban deoparte și pentru această competiție.

Peisajul handbalului feminin românesc se va îmbogăți, pornind cu stagiunea 2010 / 2011, cu o nouă competiție: Cupa României, care a fost întreruptă în ultimele sezoane.
"Va fi același sistem de joc, la feminin și masculin, cu primele opt clasate din Liga Națională, care vor lupta pentru Cupa României, în cadrul unui turneu. De asemenea, înaintea începerii fiecărui sezon, vom organiza și Supercupa României, și la fete și la băieți", a declarat, într-o conferință de presă, președintele Federației Române de Handbal, Cristian Gațu.
Vestea a fost primită cu rezerve de reprezentanții cluburilor, care fac deja mari eforturi pentru a se menține pe linia de plutire.
"În condițiile realității din România, unde toată societatea a fost afectată de criza economică, trebuie să fii foarte atent înainte de a lua o decizie. Nu e rea inițiativa, să faci și campionat de tineret, să reiei tradiția Cupei României, dar trebuie să vii cu soluții pentru a organiza turneul cu cheltuieli minime. Sunt cluburi care se confruntă cu probleme grave, au datorii semnificative către jucătoare și antrenori, iar participarea la o altă competiție înafara Ligii Naționale ar putea fi privită ca o povară. Dacă vrea să aibă echipe naționale puternice și în anii viitori, federația ar trebui să se gândească la alt gen de măsuri, precum reducerea numărului stranierilor", a declarat, pentru "Cuget Li-ber", directorul executiv al CS Tomis, prof. Traian Bucovală.
În acest sezon, FRH va organiza Cupa României doar la masculin, la Brașov, între 19 și 22 mai. În situația în care Steaua se va califica în finala Cupei Cupelor, jocurile se vor desfășura după același program, în perioada 13-16 mai.

Bani pentru cluburi, din drepturile TV
Consiliul de administrație al Federației Române de Handbal a decis ca fiecare echipă din Liga Națională să primeas-că, la finalul sezonului actual, câte 3.000 de euro din drepturile de televizare a meciurilor, vândute de către federație trustului RCS & RDS, proprietarul postului Digi Sport TV.
În plus, echipele care obțin calificarea în cupele europene vor primi și bonusuri, diferen-țiate în funcție de poziția din clasament: locul 1 - 20.000 euro, locul 2 - 15.000 euro, locul 3 - 10.000 euro, locul 4 și 5 - fiecare câte 5.000 de euro.
Altfel, la solicitarea FRH, până în data de 15 aprilie, fiecare asociație județeană de handbal va trebui să efectueze un recensământ al antrenorilor, sportivilor, arbitrilor, precum și a bazelor sportive existente. De asemenea, fiecare AJH va prezenta un plan de activitate pentru sezonul următor și modalitățile de finanțare a acestuia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3678 secunde