Ucraina - România, în preliminariile Campionatului European de handbal feminin

Lumea vrea goluri, cât mai multe goluri

2263
Lumea vrea goluri, cât mai multe goluri - 9f085256f8dcc84f8b32ad555c7673e6.jpg
Reprezentativa feminină de handbal a României susține, astăzi, primul său meci oficial pe 2010, la Zaporoje, în compania selecționatei Ucrainei, întâlnire contând pentru Grupa I a preliminariilor Campionatului European.

La trei luni și jumătate după ce a ocupat locul opt la Mondialele din China, echipa națională de handbal feminin a României dispută primul test major al sezonului, cel cu Ucraina, în deplasare, în cadrul campaniei de calificare la turneul final al EURO 2010.
Lotul pe care îl are la dispoziție selecționerul Radu Voina este creat pe "scheletul" Oltchimului - Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu (portari), Iulia Pușcașu, Oana Manea, Ionela Gâlcă Stanca, Ramona Maier, Adina Meiroșu Fiera, Cristina Neagu, Narcisa Lecușanu, Patricia Vizitiu și Valeria Beșe -, celelalte jucătoare de câmp fiind Nicoleta Dincă, Florina Bârsan Chintoan (U Cluj), Ada Moldovan (HC Dunărea Brăi-la), Carmen Amariei (FCK Handbold), Cristina Vărzaru (Viborg HK) și Aurelia Brădeanu (Gyor ETO).
Meciul începe la ora 18.00 și este arbitrat de brigada maghiară Bonifert / Olah; delegat EHF, rusul Ocheretin.
Episodul al doilea al confruntării cu Ucraina va avea loc sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 12.00, la Sala Sporturilor "Romeo Iamandi" din Buzău.
Acesta este marele derby al Grupei I. În primele două jocuri, România a învins Portugalia, 37-23, și Elveția, 39-18, fiind lidera clasamentului, cu patru puncte. Și Ucraina a contabilizat, până în prezent, două victorii, 33-20 cu Elveția și 36-31 cu Portugalia, fiind pe locul doi, tot cu patru puncte.
La turneul final al CE, găzduit, în luna decembrie, de Norvegia și Danemarca, se vor califica primele două clasate din fiecare din cele șapte grupe preliminare.
***
La rândul său, naționala B a României s-a reunit la Buzău, unde va juca, săptămâna aceasta, mai multe meciuri de pregătire, adversare fiindu-i România tineret (vineri) și Danemarca B (joi și sâmbătă). Antrenorii României B, Ioan Băban și Gavril Kozma, se bazează în această acțiune pe două handbaliste de la CS Tomis Constanța, Diana Druțu și Florina Zamfir, dar și pe Oana Cârstea, jucătoare împrumutată de clubul dobrogean la HCM Buzău. De asemenea, constănțencele Andreea Dincu și Mihaela Petrescu sunt convocate la naționala de tineret.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Martie 2010
Stire din Sport : Popeye, să închizi poarta!
Pagina a fost generata in 0.4537 secunde