Știința Bacău - HCM Constanța 30-30, în Liga Națională de handbal masculin

Pregătiți șampania pentru un nou titlu de campioană!

1964
Pregătiți șampania pentru un nou titlu de campioană! - c142780d52c93a4101d983f10084c394.jpg
Jucătorii HCM-ului Constanța pot pune deja șampania la rece. Echipa de pe litoral a remizat, ieri, scor 30-30, în meciul de la Bacău, în compania Științei, și a făcut, astfel, pasul decisiv pentru câștigarea unui nou titlu de campioană a României.

HCM Constanța a depășit ultimul hop care-i mai rămăsese până la cucerirea celui de-al cincilea titlu de campioană din palmares. Ieri după-amiază, la Bacău, formația de pe litoral, antrenată de Zoran Kurteș și Eden Hairi, a terminat la egalitate, scor 30-30 (15-15), cu Știința, într-o partidă contând pentru etapa a 22-a a Ligii Naționale, și s-a distanțat la cinci puncte (37 vs. 32) de rivala UCM Reșița, ocupanta poziției secunde.
Până la finalul stagiunii, HCM va mai juca un singur meci tare, cu Steaua, la Chiajna, restul adversarelor - SCM Brașov, Dinamo (acasă) și CSM Satu Mare (în deplasare) - fiind formații din subsolul ierarhiei, deja retrogradate sau cu mari șanse de a coborî în eșalonul inferior.
Într-o altă partidă disputată în devans, Universitatea Bucovina Suceava a trecut, pe teren propriu, de HC Odorhei, cu scorul de 37-29.
Celelalte partide ale rundei se vor desfășura după următorul program: vineri, 26 martie: UCM Reșița - Dinamo București (ora 17.00, în direct la Digi Sport); sâmbătă, 27 martie: Pandurii Târgu Jiu - CSM Satu Mare, Universitatea Cluj - Poli Timișoara; duminică, 28 martie: HC Minaur Baia Mare - SCM Brașov.
Etapa viitoare (miercuri, 21 aprilie), HCM Constanța va întâlni, în deplasare, pe Steaua București.

Naționala, teste cu echipa a doua a Cehiei
După jocurile din week-end, Liga Națională se va întrerupe, pentru a permite reprezentativei masculine de handbal a României să dispute, în zilele de 17 și 18 aprilie, la Ploiești, două meciuri amicale, în compania echipei secunde a Cehiei.
Cele două teste sunt binevenite pentru tricolorii lui Vasile Stângă, selecționerul având posibilitatea de a verifica potențialul lotului înaintea meciurilor oficiale cu Rusia, din play-off-ul Campionatului Mondial 2011.
Naționala României se va reuni în data de 12 aprilie, la Izvorani, unde se va antrena timp de patru zile. Vor urma deplasarea la Ploiești și jocurile cu Cehia B. 
Următoarea acțiune a tricolorilor este programată pentru data de 29 mai. Meciul tur cu Rusia va avea loc la București, pe 13 iunie, iar returul - pe 19 iunie, la Moscova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Martie 2010
Stire din Sport : Vin întăriri de cinci stele
Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Sport : Ultimul tren spre Europa
Pagina a fost generata in 0.7093 secunde