Aurelia Brădeanu și Valeria Beșe vor juca din nou pentru naționala de handbal a României

Vin întăriri de cinci stele

2816
Vin întăriri de cinci stele - 83daf814c3f89387be1f449166d6f38f.jpg
Selecționerul naționalei feminine de handbal a României, Radu Voina, a declarat, ieri, că, pentru meciurile cu Ucraina, din preliminariile Campionatului European din 2010, a convocat 17 jucătoare, printre care Aurelia Brădeanu și Valeria Beșe.

Echipa națională de handbal feminin a României primește întăriri înaintea "dublei" cu Ucraina, pe lista selecționerului Radu Voina apărând două jucătoare care au lipsit de la ultimele campanii ale tricolorelor: Aurelia Brădeanu și Valeria Beșe.
"Meciurile cu Ucraina sunt importante în grupa noastră, pentru că nicio echipă nu a fost învinsă până acum. E derby-ul Grupei I și ne dorim să ne calificăm la turneul final de pe primul loc. Vom miza pe experiență, nu doar pe jucătoare mai tinere, astfel că în echipa României revin Mika Brădeanu și Vali Beșe, după o perioadă îndelungată de absență. Ambele au dovedit în meciurile cu echipele de club că pot ajuta naționala României", a declarat, ieri, într-o conferință de presă, antrenorul Radu Voina.
Telegramele de convocare ale jucătoarelor au fost trimise ieri, lotul României pentru "dubla" cu Ucraina (31 martie, la Zaporoje; 3 aprilie, la Buzău), urmând a avea următoarea componență: Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu (ambele de la Oltchim) - portari; Iulia Pușcașu, Oana Manea, Ionela Gâlcă Stanca, Ramona Maier, Adina Meiroșu Fiera, Cristina Neagu, Narcisa Lecușanu, Patricia Vizitiu, Valeria Beșe (toate de la Oltchim Râmnicu Vâlcea), Nicoleta Dincă, Florina Bârsan Chintoan (U Cluj), Ada Moldovan (HC Dunărea Brăila), Carmen Amariei (FCK Handbold), Cristina Vărzaru (Viborg HK), Aurelia Brădeanu (Gyor ETO) - jucătoare de câmp.
Tricolorele se vor reuni în data de 24 martie, la Buzău, pentru un stagiu de pregătire și susținerea meciurilor oficiale cu Ucraina, din preliminariile Campionatului European din 2010. În primele două jocuri din Grupa I, România a învins Portugalia, scor 37-23, și Elveția, scor 39-18, fiind lider, cu patru puncte. La rândul său, Ucraina și-a trecut în cont două victorii, 33-20 cu Elveția și 36-31 cu Portugalia, fiind pe locul doi, tot cu patru puncte, astfel încât "dubla" cu România va stabili cine va câștiga grupa.
La turneul final al CE 2010, care va fi găzduit, în luna decembrie, de Norvegia și Danemarca, se vor califica primele două clasate din fiecare din cele șapte grupe preliminare.
Tot la Buzău, între 31 martie și 3 aprilie, vor avea loc câteva meciuri de verificare ale lotului B de senioare al României, partenere fiind echipa de tineret a țării noastre și lotul B de senioare al Danemarcei.
v v v
Ieri după-amiază, la Sala "Traian" din Râmnicu Vâlcea, s-a disputat partida dintre campioana Oltchim și HC Dunărea Brăilă, restanță din cadrul etapei a 19-a a Ligii Naționale de handbal feminin. Așa cum era de așteptat, vâlcencele s-au impus fără probleme, scor 39-24.
În urma acestui rezultat, Oltchim se menține pe prima poziție în clasament, cu 40 de puncte, iar Dunărea staționează pe locul șase, cu 21 p.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Martie 2010
Stire din Sport : Ultimul tren spre Europa
Pagina a fost generata in 0.3127 secunde