HCM Constanța - MKB Veszprem 23-27, în Liga Campionilor la handbal masculin

Înfrânți de "gladiatorii" maghiari

2041
Înfrânți de
Aventura HCM-ului Constanța în Liga Campionilor se apropie de sfârșit. Formația de la malul mării a fost învinsă, ieri, la Buzău, de MKB Veszprem, scor 23-27 (9-12), în manșa tur a optimilor de finală, după o partidă în care campioana României
a ratat nu mai puțin de patru aruncări de la 7 metri.

Momente emoționante în debutul meciului de la Buzău, unde peste 2.000 de suporteri, români și maghiari, au scandat numele lui Marian Cozma, handbalistul ucis anul trecut într-un local din Veszprem. Petre Cozma, tatăl mult îndurerat, a dat lovitura de începere și oștile erau față în față.
Veszprem a pus rapid stăpânire pe joc, a condus la o diferență de unul-două goluri, dar, de fiecare dată, HCM a găsit resursele pentru a egala. Ultimele zece minute au aparținut oaspeților, care, grație unei apărări agresive, greu de străpuns, au intrat cu avantaj la cabine, 12-9.
La reluare, HCM a recuperat rapid din handicap și chiar a egalat,
17-17, în min. 43. Spectacolul a fost total. Toma a înscris din poziții imposibile, Csepreghi a trimis "trasoare" în vinclu, Băiceanu s-a bătut ca un leu pe semicerc, Popescu și Stănescu au parat mingi grele, iar atunci când a fost nevoie, Buricea a făcut-o pe portarul-înaintaș și s-a descurcat de minune și între buturi.
Echilibrul s-a rupt, din păcate, tot pe final. În min. 52, tabela indica
20-19 pentru unguri, tot mai duri în intervenții, HCM a făcut mari eforturi pentru a nu ceda pasul, dar a ratat nepermis de mult, inclusiv patru aruncări de la 7 metri, și, la acest nivel, greșelile se plătesc scump.
Veszprem câștigă cu 27-23, un rezultat deloc optimist pentru campioana României, în perspectiva calificării în sferturile Ligii Campionilor.
Pentru HCM (antrenori, Zoran Kurteș și Eden Hairi), au marcat Toma (9), Csepreghi (4), Băiceanu, Buricea, Sabou (câte 2), Sadoveac, Mureșan, Adzic și Schuch (câte 1).
Partida retur va avea loc sâmbătă, 3 aprilie, la Veszprem, de la ora 18.15. Câștigătoarea dublei manșe se va califica în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, programate tot în sistemul tur-retur, între 21-25 aprilie (turul), respectiv 28 aprilie-2 mai (returul).
***
Sâmbătă, la Chiajna, Steaua București - HC Kolubara (Serbia)
31-26 (15-13), în prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei Cupelor la handbal masculin.
Returul va avea loc în Serbia, sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 20.30.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Martie 2010
Stire din Sport : Popeye, să închizi poarta!
Miercuri, 17 Martie 2010
Stire din Sport : Vin întăriri de cinci stele
Pagina a fost generata in 0.2247 secunde