Dosarul unui criminal condamnat pentru că a încercat să evadeze, rejudecat de Tribunalul Constanța

432
Dosarul unui criminal condamnat pentru că a încercat să evadeze, rejudecat de Tribunalul Constanța - b039c4c571b9a717cbc017960bc65569.jpg
Curtea de Apel Constanța a dispus rejudecarea de către instanța de fond, respectiv Tribunalul Constanța, a dosarului în care Florin Gîju a fost condamnat la șapte luni de închisoare pentru evadare.
Individul se află deja în executarea unei pedepse de 15 ani de închisoare pentru că a omorât cu bestialitate o fetiță de numai nouă ani, din localitatea 23 August, pe care a ademenit-o pentru a o tâlhări de un telefon mobil.
Potrivit rechizitoriului, în cursul lunii februarie 2008, Florin Gîju a fugit de sub escorta gardienilor de la Penitenciarul Poarta Albă, în timp ce se afla la Judecătoria Mangalia. Florin Gîju era în instanță ca parte civilă într-un proces intentat de alți doi deținuți. El a fost imobilizat la scurt timp de doi gardieni și încătușat.
Florin Gîju, din localitatea 23 August, acum în vârstă de 22 de ani, a comis crima pentru care a fost condamnat la 15 ani de închisoare când era încă minor, respectiv la vârsta de 17 ani.
Potrivit anchetatorilor, în sarcina inculpatului s-a reținut faptul că, în ziua de 28 martie 2005, a ucis o fetiță de nouă ani. Din cercetările efectuate s-a stabilit că mobilul crimei ar fi un simplu telefon mobil marca Samsung, pentru care agresorul Florin Gîju a decis că merită să ucidă o persoană nevinovată. Crima a avut loc în jurul orei 15, când agresorul și-a lovit victima în cap cu un bolovan găsit în apropiere. Cadavrul, pe jumătate îngropat sub o lespede, a fost descoperit de niște tractoriști aflați în zonă. La numai două ore de la comiterea faptei, ucigașul a fost reținut și și-a recunoscut fapta.
Iulia Rădulea, o fetiță în vârstă de numai nouă ani, din comuna 23 August, a primit cadou din partea tatălui său un telefon mobil marca Samsung. Fetița a fost extrem de încântată de darul primit, deoarece își dorea de multă vreme un telefon, pentru că majoritatea colegilor aveau. Pe 28 martie 2006, fetița le-a spus părinților că ar vrea să meargă la bunicii din Moșneni, care îi promiseseră că îi vor dărui o cartelă SIM. Pentru ca minora să ajungă în siguranță la destinație, tatăl a condus-o până în stația de autobuz, iar întrucât copilul mai mersese și altădată singur la bunici, părintele nu s-a temut să o lase să aștepte în stație venirea mașinii. Din păcate, după ce tatăl s-a îndepărtat, iar Iulia a rămas singură, Florin Gîju, un tânăr de 17 ani, din localitate, care, în ultimii ani, avusese numeroase probleme cu legea, atras de telefonul micuței pe care aceasta îl avea atârnat la gât s-a hotărât să i-l fure. Pentru a nu fi deranjat de restul oamenilor din stație, tânărul s-a gândit să își atragă victima într-un loc mai ferit. Profitând de faptul că se cunoșteau, adolescentul a abordat-o pe fetiță și i-a spus că autobuzul nu mai circulă în acea zi și că tatăl ei o așteaptă la marginea comunei. Auzind că tatăl ei o va duce personal la bunici și având încredere în Florin, Iulia a părăsit stația de autobuz și s-a îndreptat spre marginea localității. Când au ajuns în dreptul cimitirului, Florin Gîju a încercat să îi smulgă fetei telefonul mobil, dar aceasta a început să plângă și să țipe. Disperat că ar putea să o audă cineva, Gîju a luat de jos un bolovan și a lovit-o cu putere pe fetiță. Aceasta a murit aproape imediat, din pricina gravelor traumatisme cranio-cerebrale suferite. Pentru a-și ascunde fapta, criminalul a acoperit cu pământ capul minorei, iar peste corp a așezat o lespede de peste 20 de kilograme. Înainte de a ascunde (superficial) cadavrul, ucigașul a luat telefonul mobil, precum și suma de 200.000 de lei vechi, bani aflați într-un buzunar al hainei victimei. După numai câteva minute, trupul neînsuflețit al fetei a fost descoperit de câțiva tractoriști aflați în zonă, care au anunțat imediat poliția. A fost cerut imediat ajutorul specialiștilor în criminalistică de la IPJ Constanța și mai multe echipaje au început să îl caute prin localitate pe vinovat. Florin Gîju a fost reținut în jurul orei 17, la mai puțin de două ore de la săvârșirea omorului, având asupra sa telefonul mobil furat de la Iulia. La interogatoriu, criminalul minor și-a recunoscut fapta, aducând drept scuză că nu a vrut să o omoare pe fetiță, ci doar să îi fure telefonul mobil. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii constănțeni au aflat că Florin Gîju a fost eliberat din Penitenciarul Poarta Albă pe data de 21 ianuarie 2005, după ce ispășise o pedeapsă pentru tâlhărie.
La data de 13 iulie 2004, Gîju fusese arestat după ce a tâlhărit în stațiunea Olimp o turistă, sustrăgându-i acesteia un telefon mobil. Victima, angajată a Serviciului Român de Informații (SRI), a fost atacată și lovită în cap cu un corp dur, după care agresorul i-a sustras mai multe bunuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Decembrie 2009
Stire din Eveniment : Bolnav psihic dispărut de la domiciliu
Pagina a fost generata in 1.9598 secunde