Două barje încărcate cu 2.200 de tone de gazolină, în pericol de a se răsturna pe Dunăre

234

Articole recomandate

Două barje dintr-un convoi sub pavilion moldovenesc, încărcate cu 2.200 de tone de gazolină, au fost în pericol de a se răsturna pe Dunăre, duminică, la aproximativ trei kilometri în amonte de Chiciu (Călărași), autoritățile hotărând să transvazeze combustibilul în alte nave, informează Mediafax.
În timpul deplasării gheții de pe Dunăre, cele două barje au fost împinse în mal, odată cu scăderea nivelului apei. Una dintre ele s-a înclinat periculos, fiind parțial eșuată, iar cealaltă a fost în pericol de eșuare.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Călărași, barjele erau încărcate cu câte 1.100 de tone de gazolină și a existat pericolul scurgerii combustibilului în Dunăre, astfel că autoritatea portuară a hotărât golirea navelor, carburantul fiind transvazat în alt vas.

"Din cauza gheții și a scăderii nivelului Dunării, două barje încărcate cu hidrocarburi au eșuat. Barjele fac parte din convoiul unui împingător, iar transvazarea gazolinei din ele, repunerea pe linia de plutire a acestora și repomparea gazolinei în aceste barje se desfășoară normal, fără incidente", a declarat comisarul-șef al Gărzii de Mediu Călărași, Rareș Ionescu, citat de Mediafax.
Reprezentanții Gărzii de Mediu Călărași au precizat că nu există deversări de carburanți în Dunăre, cu excepția unor scurgeri tehnice în urma proceselor de transvazare.

În urmă cu o săptămână, o navă s-a scufundat în zona Chiciu, după ce un pod de gheață s-a rupt, marinarii reușind să se salveze în ultimul moment.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3433 secunde