Exercițiul internațional Sea Breeze

Două nave militare românești se îndreaptă spre Ucraina

572
Două nave militare românești se îndreaptă spre Ucraina - exercitiumilitarfregata-1410185388.jpg

Articole de la același autor

Ucraina și Statele Unite efectuează exercițiul Sea Breeze, la care participă, între alte state, și România, în sectorul de nord-vest al Mării Negre, în perioada 8-10 septembrie, a anunțat centrul pentru presă al Marinei ucrai-nene, citat de agenția Interfax Ucraina în pagina electronică de ieri.

Exercițiul se concentrează asupra tehnicilor de efectuare a unor operațiuni internaționale în vederea menținerii siguranței navigației în regiuni afectate de crize, potrivit sursei citate.

În afară de Ucraina și Statele Unite, în exercițiu sunt implicate Spania, Canada, România și Turcia, anunță Marina ucraineană, precizând că 12 nave și vase logistice aparținând NATO iau parte la aceste manevre, dar și cinci nave ucrainene de război și două ambarcațiuni aparținând Pazei de Coastă ucrainene. Marina mai anunță că, în cadrul exercițiilor, furnizează avioane și elicoptere.

Georgia, Norvegia, Suedia și Franța trimit observatori la aceste manevre navale, potrivit aceleiași surse.

Cine va participa din partea României

România va fi reprezentată la exercițiu de Fregata "Regele Ferdinand" și corveta "Cam. Eustațiu Sebastian". În cadrul statului major internațional al exercițiului, din partea Forțelor Navale Române vor fi prezenți doi ofițeri de stat major ambarcați la bordul USS ROSS.

Timp de trei zile, forțele navale participante, având în sprijin și aviația de cercetare, vor executa exerciții de interdicție maritimă, supraveghere și control trafic maritim, căutarea și descoperirea submarinelor, de acordare a ajutorului pe mare pentru nave aflate în dificultate.

Fregata "Regele Ferdinand" va face parte din Gruparea Maritimă Permanentă NATO din Marea Mediterană (Standing NATO Maritime Group 2 - SNMG2) împreună cu fregatele HMCS Toronto (Canada) și ESPS Almirante Juan de Burbon (Spania), iar cor-veta "Cam. Eustațiu Sebastian" va face parte din grupul naval condus de pe USS ROSS.

Exerciții doar pe mare

Echipajele își vor consolida competențele în supravegherea marinei comerciale în zone desemnate, vor căuta și repera nave intruse și își vor consolida abilitățile de verificare și salvare.

Exercițiul se desfășoară sub supervizarea adjunctului Comandantului pentru antrenamente de luptă al Marinei ucrainene, căpitanul rangul I Oleksii Neijpapa, și a căpitanul US Navy James Aiken, adjunctul directorului exercițiului.

Exercițiul nu implică și o fază la uscat, a precizat serviciul de presă al Marinei ucrainene, adăugând că nu sunt avute în vedere vizite în portul Odessa ori alte porturi ucrainene.

Exercițiul face parte din programul de cooperare bilaterală militară Ucraina-Statele Unite, iar manevrele navale sunt efectuate în spiritul Programului Parteneriatul pentru Pace. Începând din 1997 și până în 2013, 11 exerciții Sea Breeze au fost efectuate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Exercițiul Sea Breeze, în Marea Neagră
Sâmbătă, 06 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : NATO va avea bază militară  în România
Miercuri, 03 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Geniști români, trimiși în Ucraina
Pagina a fost generata in 0.3362 secunde