Vineri noaptea, lângă Satu Nou

Două tiruri s-au lovit frontal și au blocat drumul vreme de cinci ore

514
Un grav accident rutier a avut loc, vineri noapte, în afara localității Satu Nou. Două tiruri s-au izbit frontal, iar încărcătura de ciment dintr-unul dintre acestea a căzut pe carosabil, blocând drumul pe ambele sensuri de mers. Circulația a fost deviată vreme de cinci ore, după care sacii plini cu ciment au fost ridicați, iar tirurile au fost trase de pe șosea.
Potrivit subinspectorului Radu Croitoru, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, evenimentul rutier s-a petrecut în jurul orei 22, pe DN 22C, la km 18, în afara localității Satu Nou. Cătălin Paul Șutru, de 25 de ani, din localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov, se afla la volanul unui autotractor, marca Volvo, care tracta o semiremorcă marca Schmitz, dinspre Constanța spre Cernavodă. Din cauza neatenției în conducere, el a pierdut controlul direcției și a pătruns cu roțile din dreapta pe acostament.
În încercarea de a redresa ansamblul a virat puternic stânga și a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune frontală cu un autotractor, marca Iveco, ce tracta o semiremorcă marca Schmitz, proprietate a "Romstal Leasing" condus dinspre Cernavodă spre Constanța de Teofil Borcean, de 29 de ani, din comuna Ograda, județul Ialomița.
În urma coliziunii ansamblul din urmă a rămas pe partea carosabilă, perpendicular pe ax, blocând drumul național pe ambele sensuri, iar în urma impactului încărcătura a căzut pe carosabil provocând avarierea ușoară a autoturismului marca Mercedes, care se deplasa pe direcția Cernavodă - Constanța, în spatele primului ansamblu. Sacii care au căzut pe carosabil au blocat circulația în zonă, până în jurul orei 3. Circulația a fost deviată pe DJ 223, DN 3 și DJ 224, DN 2A, Vadu Oii - Slobozia - Urziceni - București.
Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto Teofil Borcean și vătămarea corporală gravă a lui Cătălin Paul Șutru, ambii fiind curați sub aspectul comnsumului de alcool.
Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului Poliției Rutiere Constanța, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea evenimentului rutier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2817 secunde