Dragorul maritim "Lt. Lupu Dinescu", în a cincea grupare navală NATO în Marea Neagră

156
Dragorul maritim

Articole de la același autor

Dragorul maritim "Lt. Lupu Dinescu" (DM 25) se integrează, de la începutul acestei săptămâni, în Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care operează în Marea Neagră, până miercuri, 6 noiembrie.


Misiunile grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează creșterea nivelului de interoperabilitate între forțele participante, în domeniul debarcării trupelor de desant și a luptei contra minelor marine, fiind prevăzute și escale ale vânătorului de mine ESPS Sella (Spania), dragorului maritim BGS Shkval (Bulgaria) și dragorului maritim "Lt. Lupu Dinescu" în porturile Constanța și Odessa, Ucraina.


Contribuțiile țărilor din NATO pentru flancul estic, în mediile terestru, aerian și maritim, sunt manifestarea concretă a solidarității aliate, iar aceste măsuri vizează atât dimensiunea de consolidare a posturii de descurajare și de apărare, precum și proiectarea stabilității dincolo de granițele aliate.


Dragorul maritim "Lt. Lupu Dinescu" este comandat de către locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are un echipaj alcătuit din 70 de militari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5268 secunde