Dragorul maritim Slt. Alexandru Axente participă la exerciții navale în Bulgaria

701
Dragorul maritim Slt. Alexandru Axente va participa în perioada 11-17 mai la exercițiul bilateral româno-bulgar MCM Invisible Threat 2008 ce se va desfășura în Marea Neagră, în apele teritoriale ale Bulgariei și în portul Burgas.
Potrivit lt. cdor. Ion Burghișan, scopul exercițiului este de a pregăti navele și echipajele pentru îndeplinirea unor misiuni specifice, precum și ridicarea nivelului de interoperabilitate între forțele navale ale României și Bulgariei.
El mai spune că, printre altele, pe parcursul exercițiilor pe mare vor fi executate proceduri de reaprovizionare, dragaj mecanic, remorcaj și trageri de artilerie împotriva unor ținte aeriene.
Comandantul navei este locotenent-comandorul Cătălin Modoran care va avea în subordine, pentru această misiune, 70 de marinari.
Dragorul românesc va pleca în misiunea internațională din portul militar Constanța duminică, 11 mai, în jurul orei 16.
Dragorul maritim face parte din Divizionul de Nave Minare-Deminare, alături de alte trei nave de același tip și un puitor de mine. Are un deplasament de 800 tone, lungime de 60,8m, lățime de 9,5m și pescaj de 3,18m.
Navele de acest tip sunt echipate cu drăgi mecanice, electromagnetice și acustice, două tunuri de calibru 30 mm tip AK230, patru mitraliere de 14,5 mm tip MR4N, precum și două instalații de lansare a bombelor reactive antisub-marin.
Propulsia este asigurată de două motoare Diesel de 2500 CP și un propulsor electric.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6622 secunde