Drogații din țara noastră își injectează heroină din Turcia și prizează cocaină din Venezuela

238
Drogații din țara noastră își injectează heroină din Turcia și prizează cocaină din Venezuela - dependenta1353447463-1370429436.jpg

Articole de la același autor

Țara noastră a fost, și în anul 2012, un important punct de tranzit pe ruta balcanică de traficare a drogurilor. Aceasta a fost concluzia la care au ajuns specialiștii Agenției Naționale Antidrog și ai Observatorului European pentru Droguri și Toxicomanie, după cum reiese din "Sinteza drogurilor în România în anul 2012", făcută publică săptămâna trecută. Astfel, se constată că heroina provine din statele arabe, cocaina din statele Americii Latine, în vreme ce canabisul este de producție locală. 




"Heroina nu cunoaște modificări relevante față de anii precedenți, Afganistan, Iran și Turcia rămânând în continuare țări de origine. Heroina tranzitează, prin intermediul clasicei rute balcanice, către Europa centrală și de vest, Grecia - fostele state iugoslave - Bulgaria - România - Ungaria. Pentru piața din România, capturile semnificative de heroină indică Turcia ca principală țară de origine", au menționat specialiștii.


În schimb, cocaina consumată în țara noastră provine din Venezuela, Spania, Italia și Olanda, ajungând pe teritoriul țării noastre pe ruta Peru - Olanda/Italia - Spania - Franța - Austria - Ungaria. După cum menționam, în cazul canabisului, consumatorii au la dispoziție culturile locale. "Totodată, capturi semnificative de canabis au fost efectuate și din transporturile originare din Spania și Grecia. Rute utilizate către România: Spania - Franța - Austria - Ungaria și Grecia - Bulgaria", se mai arată în studiul menționat. 
Cât privește drogurile sintetice, acestea provin din Olanda, la care se adaugă și Bulgaria, ruta dinspre cea dintâi tranzitând Germania, Austria și Ungaria. 


Substanțele noi cu proprietăți psihoactive, cunoscute și drept etnobotanice, provin, după cum s-a constatat, în urma capturilor făcute în 2012, din Spania și au ajuns în țara noastră pe ruta Franța - Germania - Austria - Ungaria. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6605 secunde