DRUMURI ÎNCHISE din cauza ninsorilor. Situația actualizată de la INFOTRAFIC

1359
DRUMURI ÎNCHISE din cauza ninsorilor. Situația actualizată de la INFOTRAFIC - iarna13557335781519566912-1544865200.jpg

Articole recomandate

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că se circulă în condiții de iarnă în toate cele 19 județe aflate sub atenționare Cod Galben și Cod Portocaliu de ninsori, fără a fi semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din această cauză.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră a fost reluată pe ambele benzi la kilometrul 105 al autostrăzii A1 București – Pitești, pe sensul către Capitală, după scoaterea pe banda de urgență a autotrenului derapat.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, începând cu ora 09:00, Bara Sulina a fost închisă, din cauza vântului puternic.

Pe Autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța și A3 București Ploiești, s-a depus strat subțire de zăpadă, acționându-se cu utilaje pentru curățarea carosabilului.

Din cauza unui autocamion derapat, circulația este restricționată pe banda 1 pe Autostrada A1 pe sensul către Capitală, la kilometrul 72.

Pentru reducerea riscului de a fi surprinși sau blocați în trafic, le recomandăm conducătorilor auto să se informeze înainte de a porni în călătorie despre situația drumurilor pe traseul pe care intenționează să se deplaseze, să nu plece dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă. E important să aibă funcționale sistemele de climatizare, să-și asigure o bună vizibilitate în parbriz, lunetă și geamuri laterale, să adopte o conduită preventivă la volan, adaptând viteza la condițiile de trafic și de drum, să păstreze în mers o distanță suficient de mare pentru a putea opri în condiții de siguranță și să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru a reduce viteza, evitând astfel derapajul pe un caorosabil ud sau acoperit cu zăpadă.

Se mențin cele 5 drumuri naționale cu circulația oprită, respectiv:

1. DN 2H, în Milișăuți, județul Suceava, la kilometrul 4+776, pentru efectuarea lucrărilor de reparații asupra podului din localitate. Circulația se desfășoară pe rutele ocolitoare DN2 și DN17A Rădăuți - Suceava;

2. DN 2L, în Soveja, județul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitațiilor abundente care au dus la prăbușirea dalei de beton a podului, pe toată lățimea căii de rulare;

3. DN 7C (Transfăgărășan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, județul Sibiu), conform regulamentului de funcționare a drumului și din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment;

4. DN 12B, în Slănic Moldova, județul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfășoară pe urmatoarea rută ocolitoare: DN12B km 16+450 - str. Vasile Alecsandri - DN12B km 17+500 și retur, cu o restricție de tonaj de 7,5 tone. Și tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 - 0+487, din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulația se desfășoară pe ruta ocolitoare: DN12A km 103+000 - str. 1 Mai - str. Răducanu - str. Podu de Fier - str. Tisești - str. Semicercului - str. Bradului - intersecție cu DN12B km 2+000 și retur;

5. DN 67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul Rânca (Gorj) - Obârșia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri și 59+800 de metri.

Sursa: romaniatv.net 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
Stire din Eveniment : ACCIDENT RUTIER LA CONSTANȚA!
Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
Stire din Eveniment : Minor dispărut de acasă! L-ați văzut?
Pagina a fost generata in 1.6038 secunde