Dumitru Dragomir, 4 ani de închisoare! Compania RCS/RDS, milioane de euro de plată

3948
Dumitru Dragomir, 4 ani de închisoare! Compania RCS/RDS, milioane de euro de plată - mitica-1547569273.jpg

Articole recomandate

Tribunalul București a dispus, astăzi, ca RCS/RDS să plătească o amendă penală de 1.250.000 lei, fiind confiscate și sumele de 3,1 milioane euro și 665.000 lei de la aceeași companie, în dosarul în care fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare pentru luare de mită.

De asemenea, instanța a decis ca SC Bodu SRL, firmă deținută de Bogdan Dumitru Dragomir (fiul lui Dumitru Dragomir), să plătească o amendă penală de 1.350.000 lei, fiind confiscate și sumele de 3,1 milioane euro și peste 3 milioane lei.

În plus, Integrasoft SRL trebuie să achite o amendă penală de 700.000 lei.

Astăzi, Dumitru Dragomir a fost condamnat de Tribunalul București la 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că a primit peste 3 milioane euro mită de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.

Potrivit deciziei instanței, Dumitru Dragomir a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la spălarea banilor.

În același dosar, Ioan Bendei a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare, aceeași pedeapsă primind și Florin Bogdan Bădiță (administrator al SC Bodu SRL).

În schimb, Bogdan Dumitru Dragomir, Alexandru Oprea (directorul general și președintele CA al RCS&RDS), Mihai Dinei (coordonatorul activității juridice a RCS&RDS) și Serghei Bulgac (director general al RCS&RDS) au fost achitați.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4865 secunde