Elena Udrea și Alina Bica, două luni în arest preventiv, în Costa Rica

1014
Elena Udrea și Alina Bica, două luni în arest preventiv, în Costa Rica - elenaudrea-1538719935.jpg

Articole de la același autor

Elena Udrea și Alina Bica se află în arest preventiv pentru două luni, în centrul penal Vilma Curling, din Costa Rica. Anunțul a fost făcut de șeful biroului Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla. În tot acest timp se derulează procesul de extrădare.

"De obicei, odată ce efectuăm arestarea, guvernul care o cere are două luni la dispoziție pentru a finaliza toate formalitățile necesare. Totuși, cele două persoane reținute au dreptul să facă recurs pentru ca procesul să nu fie dus până la capăt", a declarat Chinchilla, într-o conferință de presă difuzată pe canalul Agenției de Investigații Judiciare din Costa Rica.

Oficialul costarican a adăugat că a avea un copil nu reprezintă un obstacol pentru finalizarea procesului de extrădare "cel puțin până în acest moment".

Șeful biroului Interpol Costa Rica a precizat totodată că "la final de august, început de septembrie" un judecător costarican a validat mandatul internațional de arestare, iar în perioada care a urmat până la reținere s-a realizat o supraveghere tipică pentru aceste cazuri.

Se pare că, în cazul Elenei Udrea, o asistentă socială i-a explicat acesteia posibilitatea de a fi mutată într-un sector pentru mamă și copil, pentru a putea fi cu bebelușul său, însă, pentru moment, aceasta nu a indicat dacă va solicita acest transfer.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv, pe 5 iunie, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată definitiv, pe 26 iunie, de magistrații Înaltei Curți la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care era acuzată de favorizarea făptuitorului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6316 secunde